Извънземното

Хванах го! След като се уверих, че съществува не беше трудно. Една седмица наблюдавах, анализирах, събирах доказателства и накрая го хванах. Мислеше, че е незабележимо, но следите му бяха навсякъде. Само трябваше да ги потърся. Тук косъм, по-нататък следа в меката земя или смачкана тревичка.
Не беше трудно. Оказа се, че няма никакви фантастични способности, или поне досега не ги е показало. Дребно е, а оръжията му са смешни. Лично аз не бих тръгнал в друга галактика, на краят на света с такова въоръжение.
Сега седи срещу мен и се прави, че нищо не го интересува. Гледа ме с блестящите си очи и се прави, че не разбира нищо. Не казва нищо, само от време на време издава меки протяжни звуци.
Иска да ме заблуди, но аз не бързам. Знам, че накрая ще си признае всичко.

Преди време, четох статия за вероятността за съществуване на извънземен разум. Гледах формулите и числата и както и да ги обръщах все се получаваше нула. Обаче, Вселената е огромна и дори не можем да си представим истинските и размери. Колкото и да е малка вероятността, някъде да има друга цивилизация с мислещи и свръхразвити същества, на фона на неизброимите светове все пак е реална. Само, че това не е утеха, защото остават огромните разстояния. Можем милиарди години да обикаляме вселената и да се разминаваме с чуждият разум без да го забележим. Вероятността две разумни раси да се срещнат пак е нула.
Приемам с насмешка съобщенията за забелязани хаотично летящи НЛО. Още по-смешни са ми теориите за измачканите житни поля, строежа на пирамидите от извънземни, убийствата на крави или отвличанията на хора на други планети. Смешни са ми хората, които вярват, че някой ще пътува милиони години, за да дойде на Земята и когато стигне, най-важната му работа ще е да стъпче житните полета на някой фермер. Единственото обяснение, това да е така е, ако някой е решил, че Земята е идеалното място за лудница и изпраща тук всеки индивид с изкривена психика, на който му се мерне пред очите.

От известно време, обаче си мисля, че сме уцелили „джакпота”. Очевидно, колкото и да е малка вероятността все пак са ни открили. Само, че вместо благородна раса, която ще ни подаде ръка и ще ни помогне да вървим напред, са ни открили малки, завистливи, пакостливи и отмъстителни същества.
Единственото нещо, което целят е да затънем колкото се може повече, да се намразим помежду си, дотолкова, че накрая да се самоунищожим заедно с планетата, на която живеем. Не разбирам какво ще спечелят от това, но друго обяснение няма. Ако имат девиз сигурно е подобен на този на Нане: ”Не сакам на мене да ми е арно, сакам на Вуте да му е зле!”
Забелязах, следите им отдавна. Трябваше да мине обаче известно време за да навържа всички улики и се уверя напълно. Сигурно и вие сте ги забелязали. Виновни са за много неща. Виновни са за всички лоши неща, които виждате около вас.
Разбирате от медиите или сте лично потърпевш от поредното жестоко убийство, побой, отвличане или катастрофа. Разследва се, но виновните никога не се откриват.
Гръмва поредният скандал с окрадени пари от държавата. Разследва се, но виновните пак не се откриват.
Спират ни парите от ЕС, пак не се откриват виновниците.
Приемат в нашето народно събрание цял куп калпави закони, но виновни пак няма. Даже не може да се установи, кой точно стои в основата на нещата.
Виновниците няма и да се открият. Те съществуват разбира се, но разследващите не знаят какво точно да търсят. Ако се замислят, обаче за миг ще видят отговора. Той е пред очите на всички.
За всичко са виновни малките завистливи, пакостливи и отмъстителни същества!
Вчера хванах едно от тях. Не беше трудно. Няма свръхспособности, а въоръжението му е смешно. Сега седи пред мен, гледа ме жално с блестящите си очи и се прави, че не разбира нищо. Не казва нищо, само от време на време издава меки протяжни звуци.
Иска да ме заблуди, но аз не бързам. Знам, че накрая ще си признае всичко. Измислил съм как да го накарам. Определено средновековните методите на „респектиране” използвани от нашите органи на реда няма да свършат никаква работа.
Не искам нищо друго, само да си признае. После съм му намерил един дом, където ще се грижат добре за него. Ще си живее добре и ще престане да прави бели.
Поглеждам го пак и за миг се усмихвам. Не мога да повярвам, че То е виновно за всички лоши неща, около нас. Само, че друг отговор няма. Трябва да е
ТО!

15 коментара:

  1. Хахаха, това ми напомни на един скеч на Каналето отпреди много години, в който бяха открили виновника в лицето на кучето Димитър - някакво пинчерче беше :D

    ПП: Що нямаш свеж бутон?

    ОтговорИзтриване
  2. Определено То е виновно за всичко:))))))

    p.s.ПО -сладко То не съм виждал откак моят белчо беше на неговата възраст

    ОтговорИзтриване
  3. БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ, какъв пинчер. това си е извънземно.Виж че и очите му, са различни:)
    (Отказах се от свежо.По-малко хора влизат, но знам,че влизат да прочетат и за тях ме е грижа, когато пиша).

    ОтговорИзтриване
  4. Валентин Михалев ,за малко да се хвана и аз:).Ако всички улики не водеха към него,нямаше да го заподозра никога:).

    ОтговорИзтриване
  5. Крист,бях решила да ти задам въпроса на Балтазар Иванович,но той ме изпреварил,така че вече получих отговор!
    Липсваш в Свежо!
    КатКат

    ОтговорИзтриване
  6. КатКат, радвам се, че се обади.Благодаря ти,че се отбиваш тук.

    ОтговорИзтриване
  7. ТО е под прикритие :) Но се плоди бързо, често и многобройно.

    ОтговорИзтриване
  8. Хи-хи, колко е сладко! Душица златна.
    Сигурно е ТО :) Но не е от лошите :))

    ОтговорИзтриване
  9. Не се лъжете от сладкия му и невинен външен вид! Това може да е камуфлаж, а под невинността наистина да се крие извънземно чудовище, виновно за всичките дивотии, които творим!

    ОтговорИзтриване
  10. Крокодил с множество пластични операции ли?

    ОтговорИзтриване
  11. Павел Борисов Николов, прав си. Външният вид е само маскировка:).Виж нашите политици, колко добре изглеждат, а какви ги вършат. Само,ми е странно,че още има хора,които им се радват."Ай, какви са сладури!":))))

    ОтговорИзтриване
  12. :))))
    Ето го значи виновника, а аз си мислех, че е било плъх. Ама разбира се, че само извънземно може да причини тия пакости. На вид беззащитно а гледай го какви ги натвори, да му се ненадяваш.
    Повече ме плаши, обаче, че има доста съмишленици.
    :))))))

    ОтговорИзтриване
  13. paty ,много са, но когато разберем кои са , наистина са безпомощни:).

    ОтговорИзтриване
  14. изкара ми акъла, Владо! (може ли да те наричам Владо? ако не - как мога за по-накратко?)

    аз съм зодия мишка по китайския зодиак и бях напълно убедена, че ТО е ТО и преди, но сега теорията ми намери потвърждение.

    еми какво да кажа, гениалните мозъци мислят еднакво :-))))))

    ОтговорИзтриване
  15. Aria ,няма проблем с обръщението.Вече и аз се обърках и преди няколко дни даже се подписах-krizt:).За страхът от котките,обаче не си права. В днешно време мишките похапват котки:).

    ОтговорИзтриване