Време за губене - 2

След дълги размишления днес реших все пак да кача своя снимка в този блог. Досега ме спираха две причини.

Първата е, че съм от малък град, където хората се познават и интересуват един от друг. Не искам под постингите ми да се събират по двеста коментара на ден, от типа:
-Убаво е, ама много е убаво!
-Те това си го нарисувал като истинско, ама да вземеш да пишеш и за кмета, какви ги върши!
-Владко, бе. Ти ли си момче! Аз съм леля ти Пенка. Нали помниш, че като малки все в нас играехте с нашият Васко? Аз тогава му казвах да чете на моят, ама моят все не слушаше. Той и днес не слуша, ама да знаеш, че все тебе му давам за пример!
-Абе, серсемин такъв! Що си ме изтипосал в миналия постинг. Да знаеш, че това даже не бях аз. Брадчеда Иван беше. Той малко прилича на мене в профил, но иначе не го познавам.

Втората причина е, че не излизам добре на снимка. Не ме лови фотоапарата и това е. Последният път за паспорта ходих да ме снима един приятел. Отивам да си взема снимките, но него го няма. Момичето дето работи ми дава един плик със снимки, но на вратата го отварям и от ужас изпускам снимките. От тях ме гледа някакво грозно създание, което няма нищо общо с мен. Тичам обратно да върна снимките, но момичето упорито твърди, че няма грешка. Аз съм бил на снимките. Даже били малко обработени, иначе съм бил още по-зле. Накрая ми тикна едно огледало под носа и получих втори шок. Уважавам хората, които посещават този блог и ми е малко съвестно да ги стряскам и тях, но пък рано или късно това ще се случи.
Ето и моята снимка. Затворете очи и я вижте:



Определено това, което виждате не е болен от свински грип. Всъщност това наистина е моя снимка, но е обработена с една малка и лека програма. Няма възможностите на фотошопа, но пък е забавна. Има само един инструмент и с него може да се деформира образът във всички посоки. Върши идеална работа за правене на шаржове, дори и от хора без всякаква подготовка. С нея лесно може да удължите носът на „любимият” си политик, или да си отмъстите на началникът си, че ви е пропуснал при поредното повишение. Може да се използва и за корекция на някои недостатъци. С нея лесно могат да се свалят десетина килограма, или пък да разширите раменете си за сметка на талията. Доста по-безболезнена е в сравнение с козметичните операции, и единственият и недостатък е, че не може да промени действителността. Това обаче не е болка за умиране.

Името на програмата е Cartoonist и може да се изтегли от ТУК. От тук нататък всичко е в ръцете на вашето въображение.
Не можах да се въздържа и обработих още малко снимката, за да прилича наистина рисунка. За целта съм използвал филтрите на една друга програма , която ползвам отдавна. Също е безплатна и ми върши доста работа- PhotoScape.
Приятно губене на време:).

.

12 коментара:

  1. шегаджия! добре, че не вярвам на мъже и не си затворих очите :-)))

    ОтговорИзтриване
  2. На мен пък ще ми е интересно да чета коментаритена леля ти Пенка! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Aria, мъжете са коварни същества:).Понякога, обаче могат и да се усмихват:)).

    ОтговорИзтриване
  4. Mammon , "леля Пенка" е псевдоним:).Обикновено пише анонимни коментари и сигурно си ги срещала в мрежата:).

    ОтговорИзтриване
  5. не зная какво стана,пуснах коментар,но изчезна,няма значение,казах че ми беше много весело докато четях...

    ОтговорИзтриване
  6. Бреййй,приличаш ми на братчеда,само дето си по убав ;),А дай да я видим леля ти Пенка ,де ,що я криеш толкова(нема ти намигвам пак ,че знае ли се ...може да и е пресъхнал кладенеца)/опит за шегичка ,не го приемай лично/

    ОтговорИзтриване
  7. А, Славчо! Ти ли си бре? Познах тъ по голата глава...

    (туш от бенда) :)

    ОтговорИзтриване
  8. shadows, не крия "леля Пенка" :). Не се безпокой. Тя сама ще те намери, ако не те е намерила досега:))).

    ОтговорИзтриване
  9. Аспарух К., направо съм потресен:(.Наистина ли съм толкова зле?

    ОтговорИзтриване
  10. Най-хубавото се вижда със сърцето...:)

    http://vbox7.com/play:90e7f7f3

    scarletpearl

    ОтговорИзтриване
  11. Или ако трябва да цитираме точно Екзюпери: "Най-същественото е невидимо за очите."

    ОтговорИзтриване