За приятелите

Вчера вечерта прочетох в блога на Aquawoman - in a moment of peace редове, от които ми стана приятно. Инициативата се нарича „Награда за приятелство”, но самото име не ми харесва. Приятелите не се награждават. Те се обичат.
Така и не успях да разбера, откъде е тръгнала инициативата, но ми хареса идеята да поздравиш хората, до които се докосваш, чрез техните блогове. Започнах да си правя наум един списък с хората, които в четирите месеца през, които съществува моят блог са успели да спечелят моето уважение. Някои от тях познавам от предишния си блог, други опознах наскоро, но се радвам, че попаднах на техните блогове. Радвам се, че успях да ги опозная.
Единственото нещо, което отдавна искам да им кажа е:

Благодаря Ви, приятели!

Страх ме е да не пропусна някой, а и ми се иска да кажа по няколко добри думи за всеки поотделно. Повечето от тези блогове са малки, не гонят посещаемост и не търсят популярност. Хората в тях, не пишат за модните теми на деня, но това не са скучни страници. За съжаление, някои от тези блогове, вече не съществуват и няма да мога да ви запозная с тях.
Това няма да стане в един постинг. Няма да е нещо еднократно, а ще се опитам поне веднъж в седмицата да пиша за това. Да разкажа и на другите за тези приятни места.
Днес ще започна с първият приятелски блог.

INAMAYI

Дори не знам, как да опиша прочетеното в него. Може би рисунки с думи във всички цветове на дъгата. Думи написани директно с душата и сърцето. Когато съм в този блог, не мога да коментирам. Просто чета и написаното ме докосва с всеки ред. Ако още не сте открили този блог, сте загубили.

Благодаря ти, INAMAYI !

Благодаря ти за всеки ред!

.

8 коментара:

  1. Побиха ме тръпки от този пост-защото е много истински.
    Моите поздравления :)
    Има акция Препоръчай -погледни в блога на jenite.net.
    Идеята е да се препоръча блог ,който посещаваш и да опишеш защо :)
    Усмивки и да си знаеш ,че блогът ти е чудесен :)

    ОтговорИзтриване
  2. krizt, току що се порових откъде тръгва акцията, разбрах, че не е от България, защото след 3-4 наши блога се прехвърлих в италиански, където проследих около 30 наградени и се отказах :-))

    ОтговорИзтриване
  3. Lili, ще погледна за какво става въпрос.Тези неща са полезни,защото е много трудно да попаднеш на по-малки но стойностни блогове.

    ОтговорИзтриване
  4. Aquawoman ,няма значение, от къде е тръгнала. Благодаря ти, защото твоят постинг ме накара да почна нещо,което исках да направя отдавна. Още не съм сигурен точно как да направя нещата, за да стигнат повече хора да моите приятели, но започнах.

    ОтговорИзтриване
  5. Чувството да опознаваш нови хора наистина е старохтно! Пък макар и виртуално. Хубава идея!

    ОтговорИзтриване
  6. ekaterina vitkova , това е най-трудното. Да откриеш нов блог и нови хора. днес реших,обаче ,че постигите за приятелите не са най-доброто решение. Четат се само новите, а старите отиват някъде назад. Обмислям друга идея, но ще го направя нещо.

    ОтговорИзтриване
  7. Добър вечер, Влади!
    И без да съм ти изразила тук своето благодаря, ти знаеш, че вече съм го сторила отдавна!
    Приятел си! Безспорен! Ала приятелите рядко стават на приятелите ни приятели. Вкусът на хората не се налага. Той просто съществува, независимо от нашите желания да поднесем на други своите предпочитания... Животът ме научи да се усмихвам на непосрещнатото мое "да" и да благодаря на отминалото ме "не" на някого... защото са едно - уроци.
    И ще ти благодаря за пътеките, които открих в твоя блог и които ме доведоха до интересното мислене на много хора!

    ОтговорИзтриване
  8. Добро утро,inamay !
    Ще продължаваме да търсим, нови пътеки.Аз ги наричам прозорци към света на другите, но името не е важно.
    Лек ден!

    ОтговорИзтриване