Седем

Вчера бях изненадан , от поканата на Neizi_ss - C`est La Vie да се включа в една щафета. Идеята е всеки да се опише със седем неща, които го описват най-добре и да предаде щафетата нататък. Не обичам да се описвам. Определено е трудно човек да определи сам кое го характеризира като личност. Всеки има някаква представа за себе си, но гледната точка от която е добита тази представа не е най-добрата. Истинската картина се вижда само отвън и то не от всеки, а само от най-близките. Различна е и оценката на качествата. Това, което за един човек може да е важно, друг може да възприема, като нещо незначително. Субективната оценка е доста несигурен критерий.

1.Всъщност вече разбрахте първата ми характерна черта. Склонността ми към излишни разсъждения. Може, би издават несигурност или прекалено любопитство, но обичам да разглеждам всичко наоколо от няколко гледни точки. Да го обръщам наопаки и да търся връзки с неща, които са доста далеч от конкретния проблем.

2.На второ място, поставям нетърпимостта си към лъжата. Много малко са нещата, които не мога да простя, но лъжата е на първо място. Всъщност дребните хитрувания не ги броя. Когато обаче лъжата засегне важните за мен неща ,не я забравям никога. Приемам дори непознати хора с доверие и за мой късмет обикновено не бъркам. Но се случва понякога и не забравям тези неща.

3.Дисциплиниран човек съм. Винаги се стремя да се придържам към правилата. Харесвам и когато видя това в друг човек.

4.Спокойствието е другото нещо, което харесвам в себе си. Поне външно запазвам спокойствие , независимо от ситуацията. Много рядко ми се е случвало да загубя контрол и да избухна. Казват, че не е хубаво да се задържа напрежението, но не мисля така.

5.Не съм от най-разговорливите хора. От пускам се в компанията на познати, но по-скоро съм добър слушател. Определено не е предимство, защото често съм препълнен с информация, която няма как да разтоваря. Може би, този блог е част от опитите да се разтоваря.

6.Едно от нещата, които най-много обичам е да чета. Напоследък, обаче отпускането с книга в ръка е рядко удоволствие. Успявам само през почивните дни и забелязвам, че се връщам по-често към вече прочетени книги.

7.Трудно беше, но стигнах до седми номер. Ще завърша с това, с което започнах. Не обичам да се описвам. В началото дори мислех да се откажа, но пък не можах да откажа тази покана.

Може би това не са най-важните неща, но все пак се справих. Хич не беше лесно. С това изпълних първата точка от поканата, но втората няма да изпълня. Не познавам лично нито един от хората, чиито блогове следя, но пък съм научил за тях от нещата, които пишат и коментират. Струва ми се обаче, че повечето ще се почувстват неудобно, ако им отправя подобна покана. Може би се притеснявам напразно, но пък и това качество е част от мен.

....

9 коментара:

  1. Мисля, че истината за нас е някъде между това, което ние си мислим че сме, това което искаме да бъдем и това, което най-близките ни мислят за нас :) така че тази игричка е част от картинката

    ОтговорИзтриване
  2. Истината е в очите на този които я вижда. ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Ето - видя ли - не боли :) А и не е задължително да предадеш играта - така че, приемам желанието ти :)
    Благодаря, че въпреки това се включи!

    ОтговорИзтриване
  4. Еoc, по-скоро мисля,че абсолютна истина при описанията няма.Не защото е невъзможна, а защото човек се променя с годините.
    kalbotobg , така е.Всеки възприема различно едни и същи неща.
    Neizi_ss, инициативата е хубава:).

    ОтговорИзтриване
  5. krizt, знаеш ли колко много те опознах чрез това, което пишеш. мога да посоча повече от седем неща. Въпреки това, има някои, които не мога да узная от статиите и приказките за пораснали деца. Например - че не си от разговорливите. :)
    Дори да се случи да се видим наживо, пак мога да не разбера, защото аз така предразполагам към активен ползотворен диалог, че няма да си мълчалив. :) Освен това вече знам кои теми са общи между нас.
    И аз получих инициативата. Но ще го измисля малко не по правилата - в стих.

    ОтговорИзтриване
  6. Точно такъв си те представях :-)

    ОтговорИзтриване
  7. -Jackie, очаквам твоето описанието в стихове. Колкото до моето, може би трябваше да напиша за нещата, които смятам за мои недостатъци. Някога ще го направя.
    -Aquawoman , значи съм се потил да се описвам излишно:)

    ОтговорИзтриване
  8. Привет krizt!Снощи и аз попълних тази щафета,това е начин да добием представа и се опознаем тук в блоговото пространство новите си приятели и въобще харата с които общуваме,да прав си,блога е вид-психоаналитик пред който човек отпуска душата си и се разтоварва,приятна неделя от мен!

    ОтговорИзтриване
  9. Силвия Тенчева ,благодаря за пожеланието.мисля все пак, че в блоговото пространство най-добрият начин да опознаеш някого е по написаното от него.

    ОтговорИзтриване