Дневникът на Голямата Стъпка -3

(Докладът)

Вчера гледах един филм по National Geographic. Ставаше въпрос за мен. Не знаех, че там дават и комедии. Ще взема да спра да гледам и този канал. Някакъв тип твърдеше, че съществувам. Бил открил следите ми и направил гипсови отливки. Показваше някакви обработени с Photoshop снимки и твърдеше, че това съм аз. Бил разучил и всичките ми навици и малко му оставало да ме хване. В началото се обидих малко, но после се смях доста. Отливките би трябвало да са от огромни крака и съвпадаха напълно с легендите, които се носят за мен. Никой от създанията нарекли се сами homo sapiens досега не се е замислил, как същество високо между два и три метра и със стъпала №105, може да се провира из горите.
Понеже след хиляди години, някой може да намери този дневник и да се зачуди, какъв точно съм бил, ето кратко описание:
Висок съм около метър и двадесет и тежа 40 килограма. Краката ми съвсем не са с огромните размери, които им приписват. Съвсем нормални са си. Не знам на кой е измисли историите с гигантски отпечатъци. Всъщност разбирам го. Ако не беше преувеличил и изопачил историята на една случайна среща с нашият вид, никой нямаше да му обърне внимание. Почти съм сигурен, че днешните журналисти са преки потомци на този човек.
Козината ми определено не е сивкава на цвят, както в описанията, а златистокафява. На слънцето блести, като истинско злато. Поне така казваше мама. Да не говорим, че физиономията ми е доста по приятна от лошите рисунки публикувани навсякъде.

Отплеснах се и за малко да забравя основното събитие днес. Най-после получих докладът на Зеленото човече за посещението му на Земята. Пратил ми го беше на имейла и обемът ме изуми. Изуми ме и пълната липса на всякакъв смисъл. Винаги съм мислел, че една цивилизация излязла в Космоса трябва да има повече интелект.
Освен теорията, че на земята не може да оцелее разумен живот, която изложи при първата ни среща (ТУК), нищо интересно. Имаше и прогноза за потенциалът за развитие на разум в съществуващите видове на Земята. Как мислите, че беше направена прогнозата? По външни белези и определено личните симпатии личаха отдалеч. Веригата на потенциала за разумен живот беше демонстрирана в поредица от снимки. Разделил беше снимките на три категории според половете, които били три?!?
Първата редица започваше с един красив екземпляр на немска овчарка, следваше огромен амурски тигър.... Редицата завършваше с озъбен павиан със синьо-червен нос и накрая с на окичен навсякъде с обици и почти плътно татуиран човешки екземпляр. Колкото и да не приемам този тип класифициране, тук бях почти готов да се съглася.
Редицата на представителите от женски род започваше с прекрасна далматинка, следвана от грациозна антилопа, а завършваше с една силиконова попфолк певица. Тук определено се колебах дълго, но накрая се съгласих и с това донякъде.
Съществата от третият пол според Зеленото човече, включваше само човешки екземпляри и то предимно от шоубизнеса. No comment..
Определено бях разочарован от доклада. Очаквах повече от представител на раса способна да пътува в Космоса. Минах направо на края, с надежда да открия отговорът на този въпрос и мисля, че попаднах на нещо. Оказа се, че първият контакт на зеленото човече на земята не е бил с мен. Корабът му се приземил направо на покрива на селският казан и първото нещо, което научил тук, било как се вари домашна сливова ракия. Три дни дегустирал, край казана, а никой от присъстващите дори не се усъмнил в него. Даже му издали малките си тайни в приготвяне на чудното питие. Естествено опитът бил пренесен и на родната му планета. Там сливи не растели, но знаели тайната, че не са важни материалите, а желанието. Резултатите били смайващи...

Второто нещо, което харесало на зеленото човече на земята били фойерверките. Видял краят на един предизборен митинг и бил силно впечатлен. Споделил го при завръщането си в къщи, а другите харесали идеята. Съдейки по изпратеното видео са овладели до съвършенство това изкуство. Не знам защо, обаче картината ми напомня нещо познато. Безспорно е красиво, но имам предчувствие, че това е последното съобщение от там.

Фойерверките определено си струват. Гледам ги вече за десети път и не мога да откъсна очи от тях. Напомнят ми нещо познато...



-

5 коментара:

  1. С две ръце подкрепям зеленото човече :). Надявам се, че не е подставено лице на зелената партия - ето, пак не се сдържах и намесих политиката :))) Поскрепям го за това, че всяко животно е по-умно от всеки човек, произволно избрани. Нека никой не ми се обижда, а само си спомнете какво не правят животинките и какво правим ние! Те дори и в Космоса излетяха първи...
    А за ракията - коментарът е излишен :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Уууу, тъй не се научиха да пишат доклади, значи, тц, тц... :D

    ОтговорИзтриване
  3. @slavuncho, на мен най-много ми харесаха фойервеките:).
    @Хриси ,трябва да се поучат от ЕС:)).

    ОтговорИзтриване
  4. Мисля си, че главното е, че хората знаят тайната: важно е желанието.Сега остава да си измислят други фойерверки, материали сигурно ще се намерят.
    Голямата стъпка определено ми харесва.:)

    ОтговорИзтриване
  5. @Ружена и на мен Голямата Стъпка ми е симпатичен, но за съжаление от дневникът му се чете още само последната страница. Другата седмица ще я кача. Доколкото разбирам е заминал някъде, но може пък и да се върне.

    ОтговорИзтриване