Шест малки неща, които ме радват

Определено не обичам верижните блог игри. Нямам някаква важна причина, но е така. Затова, когато получих поканата от Добромира Кралева- Хармония, съзидание, изобилие, първоначално се дръпнах като магаре на мост, но накрая все пак се престраших. Оказва се, че не е толкова страшно:). Нека все пак започна.
Шест малки неща, които ме радват:
1.Първата глътка въздух, сутрин на прозореца. Веднага след ставането, независимо от времето. зарежда ме с енергия за целия ден.
2.Почти веднага, след това следва сутрешното кафе. За съжаление успях да счупя любимата си чаша преди година, но вече свиквам и с новата. Пия много кафе. Топло със захар и за предпочитане от кафеварка. Не го пия за да се разсъня, просто обичам вкусът му. Ако искам да ме разсъни, сменявам рецептата- студено кафе, без дори кристалче захар.
3.Ходенето – обичам да вървя пеша. Правя го винаги, когато мога да избегна превозните средства. На ден навъртам доста километраж, но движението ми харесва.
4.Четенето- харесват ми автори със специфичен изказ. Напоследък, обаче все по-рядко се заседявам с книга в ръка и предпочитам да препрочитам вече четени неща. Често откривам нещо, което не съм забелязал при първият прочит.
5.Играта на шах онлайн- когато искам да се разтоваря играя в PlayOK . Не съм от гениите в играта и местя по-скоро по интуиция, без да се замислям и бавя. Още не съм се научил да губя, но не се отчайвам:). Колкото и странно да звучи дори, когато загубя се чувствам разтоварен от ежедневните проблеми.
6.На последно място, но не и по важност е Медунчо. Той ми е нещо, като талисман. Подарък е от моята племеница, от преди две години и от тогава стои неизменно до компютърът ми. Харесва ми сериозната му физиономия, с която е вперил поглед в мен. Не говори, но само това му е недостатъкът. Ето го и него:





Това е. Шест неща, които ми доставят по малко удоволствие всеки ден. Не са нещо изключително, но са си мои и ги ценя.
Така и така се включих в лавината, нека предам нататък щафетата.
Предавам я на Ласка Александрова и kalbotobg.
Кои са вашите шест или повече дребни неща, които ви доставят радост?

....

5 коментара:

  1. Да купиш бански на Медунчо :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Защо не харесваш такива игрички, аз пък много се забавлявам :)). Това е един чудесен начин да се опознаем като хора, а иначе сме само едни нищо не значещи никове в голямата мрежа :).
    P.S. И аз обичам да вървя пеша, мога да се разхождам с часове сама, просто ей така без посока, заради самата разходка. На колата се качвам само ако бързам :).

    ОтговорИзтриване
  3. @Aria ,още е много малък за бански:). Освен това, някой жесток производител му е залепил шапката и шалчето и това определено затруднява къпането. Добре,че поне няма козина, иначе в горещините ще се чувства ужасно:).
    @Aquawoman ,нямам обяснение защо не ги харесвам. Може би съм по-затворен в себе си, отколкото изглежда от това,което пиша.

    ОтговорИзтриване
  4. № 3 много ми допада и на мен.
    Ако е в планината, още повече.
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  5. Любо, планината е до мен и усещането наистина е невероятно.

    ОтговорИзтриване