Прочети това


Съдбата е жестока към старите постинги. Ако не се прочетат веднага животът им обикновено е до следващият качен материал в блога. Наистина след това Google, насочва хора към тях, но ако са в малък блог, читателите са изключение. Виждал съм хубави неща в блогове, които имат 20-30 посещения дневно и винаги ме хваща яд на това.
От повече от месец имах неоформена идея, за създаване на блог, в който да се събират линкове към нещата, които ми харесват. Посетителите на този блог, да бъдат насочвани директно към местата с оригиналните публикации и да имат възможност да споделят и те на други места това, което им хареса. Така в тези блогове ще има повече посетители, а надявам се и някои от тях да станат редовни.
Знаех, че за сам човек това е непосилна работа, затова съм благодарен на Блага и Балтазар, че се съгласиха да участват.
Имах идея да поканя още трима човека за началото, но поради една или друга причина оставих поканите за днес.
Ще се радвам Лили, Димитрана и Павел Николов да се съгласят да се присъединят. Всички те прекарват повече време по чуждите блогове, отколкото в своя и ще имат какво да допринесат да разнообразието на темите.
Моля ги да се обадят на имейл prochetii@gmail.com и да дадат свой имейл, на който да им изпратим поканата за при съединяване с администраторски права. Има и други, които ни се иска да поканим, но нека видим как ще тръгне проектът. Мисля, че в бъдеще ще е добре да се присъединят и още хора, но нека първо стартираме.
При повече участници, ще има по-голяма разнообразие, а и ще се елиминира факторът на личните симпатии. Ще се наложи и да намалим броят на добавените за ден неща, от един участник, за да не се претрупва информацията. Ако някой има желание, нека се обадят на имейла на новия блог.
Блогът е напълно некомерсиален и ако има полза, то тя ще е за другите, а не за участниците. Всъщност ще имат и те. Участниците ще имат право да добавят ограничен брой линкове към своите блогове, но не това ще е основното в блога.
Вижте основните принципи на новият блог:
За този блог
Вчера качихме първите неща, а има и още неща доуточняване, но едно по едно. Като за първи ден нарушихме леко правилата, но в бъдеще ще се придържаме към тях. Основното е принципът на доверие между участниците, а другото ще се нареди. Не без значение е и Вашият интерес и подкрепа. Ще се стараем да има за всекиго по нещо, което да хареса.
Това е. Ако имате въпроси и препоръки кажете ги. Ще бъдем благодарни!
Начало е от този монент!
Прочети това!

*
Специално БЛАГОДАРЯ на БЛАГА за изработените чудесни банер на блога и типовите изображения!!!

.

29 коментара:

  1. :) Хубаво нещо си направил, сте направили всъщност.
    По-късно ще го разгледам по-обстойно,когато изляза от крайно неприятните аспекти на битието си, в които се налага да се потопя сега.
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда смислен проект. Ще прочетеш интересни неща от блогъри, които не познаваш, защото дефакто - на тези, които следиш, си им чел всички публикации. За сега ми изглежда нещо като Свежо :)
    Успех!

    ОтговорИзтриване
  3. @Руми, Глокси, благодаря ви!
    @Aquawoman, не се заблуждавай от бутона. Мисля да го заменя с още един за добавяве, но нека видим как ще тръгне. Между другото, ти също отговаряш на характеристиката за участник.Нямаш ли желание да се присъединиш? Задълженията и отговорностите не са много, а ще можеш да споделяш нещата,които ти харесваш. Помисли си:).

    ОтговорИзтриване
  4. "Свежо"няма нищо, ама нищищичко общо. В "Прочети това" няма и няма да има, разни чалги, клюки и бози ;) Както и борба за рейтинг, карма, лимончета и прочие :) Както Влади вече каза, блогът не е комерсиален и екипът ще работи за популяризиране на нови, малки и интресни блогове.

    ОтговорИзтриване
  5. Поздравления за идеята, Владо! :)
    И Блага се е постарала с банерите - визията е много приятна :)
    Надявам се да потръгне добре, и това да бъде блог, който представя и съхранява качествени текстове! Човек наистина рядко се рови в архивите, а там понякога има интересни, позабравени нещица. Успех! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Идеята е чудесна, ще се присъединя, защото много ми харесва, макар че това ще ми е вече петият блог, в който ще участвам и ще ми идва доста нанагорно.

    ОтговорИзтриване
  7. Павка, благодаря ти много! Работата не е много.Не е и задължително всеки ден да се качва нещо. Имам имейла ти.Пращам ти покана веднага.

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря, ще се присъединя с удоволствие :)
    Прочетох принципите на блога - хубаво сте го замислили като идея и откъм външен вид е изпипан.
    Също и дневния брой публикации на участник - добре е, че има ограничение, защото иначе в морето от информация ще стане манджа с грозде, и най-вече има опасност от дублиране на публикации.
    Изпращам ти имейла си.

    ОтговорИзтриване
  9. :) Владо... Оф, видях се "линкната" и ми стана много мило. Благодаря ви!
    А идеята ви е страхотна! Желая успехи на проекта!

    ОтговорИзтриване
  10. Поздравления за идеята!
    И аз често съм се замисляла за съдбата на старите публикации. Опознаваме се чрез това, което пишем – обикновено е отражение на моментното ни настроение и мисли. А те са променливи. И харесването или нехаресването от „пръв поглед” понякога са лъжливи впечатления.
    Често, когато попадна на някой блог, се ровя и в архивите му. Това е моят начин да опозная автора – не чрез профила му -не ме интересува външния му вид, а искам да го разледам „отвътре” - чрез неговите настроения и мисли в по-стари публикации.

    ОтговорИзтриване
  11. Без ваз ние прашинките ще се валяме в нищото на забравата!

    ОтговорИзтриване
  12. Ако си харесаш нещо оттук: http://ivo-isa.blogspot.com/2009/09/blog-post_20.html
    копирай връзките

    ОтговорИзтриване
  13. @Златина, tiburon , Руми, Благодаря за всяка дума!
    @ivo_isa , благодаря,че ме подсети за твоята колекция. Ще се възползвам, но нека малко се подредят нещата, че в момента дори не мога да мисля. Така не съм се притеснявал и като начинаещ блогър:)).

    ОтговорИзтриване
  14. Владо, ако ми позволиш едно предложение, хрумна ми докато разглеждах http://myhappypond.com/2009/11/ публикацията е за Будапеща. Предложението ми е в една статия на новия блог да бъдат събрани линкове на блогове описващи например Будапеща или нещо друго. Също така, към съществуващите (публикувани ) в блога линкове периодично да се добавят нови свързани с темата. По този начин за кратко време потребителите ще свикнат да търсят нужната им качествена информация именно там, а не в гугъл например. :))

    ОтговорИзтриване
  15. Идеята е чудесна.Поздравления!
    И благодаря за вниманието, Владо.
    Желая ви успех!:)

    ОтговорИзтриване
  16. Уау! И аз съм там? В раздел "забавни"? Значи не напразно пиша? Влади, тросната съм..ъъъ..трогната съм:)))))))))))
    Благодаря! Наистина:) А и това описание :-" майстор на ..." направо ме разби:) Чувствам се добре:) И е мило:) Благодаря пак:)
    Относно идеята- аз лично винаги, когато си харесам нечий блог започвам да го чета от началото му до последна публикация. Така придобивам представа за автора му. За това точно този начин на представяне на блогъри е много добър и го подкрепям. Не ви ли се е случвало да следите развитието на даден човек, макар и по този интерактивен начин? Все едно да сте свидетели на процеса- пашкул-пеперуда? :)) Е, нещо такова де;) Както и да е;) Няма да се повтарям. Подкрепям, харесва ми, защото ще мога да изчета пропуснати неща:) Ако мога да бъда в полза, свиркайте:))

    ОтговорИзтриване
  17. @Емо,не сме мислили да подреждаме нещата. по-скоро търсим разнообразие на източниците.
    @Изабил, благодаря и се радвам,че ти харесва!
    @Ирония, какво ще кажеш да станеш част от екипа? Блага още вчера го подхвърли, а и аз съм го мислил:).

    ОтговорИзтриване
  18. Страхотна идея Владо!Браво!Дори видях и моя публикация там за хокея,благодаря ти за вниманието!Успехи и спорна и интерсна седмица!

    ОтговорИзтриване
  19. Как мога да откажа?!:) С радост ще се присъединя:) Разбира се, ще трябва да ме "хванете" за ръчичка и да ме въведете в хавата, както се казва::) Блага ми има мейла, нека да ми пише там, за да ми обясни подробностите, а и ти, Влади, ако искаш;) Благодаря за поканата:) Ихаа, супер:))

    ОтговорИзтриване
  20. Чудесна, смела и благородна идея!Напоследък изостанах доста, вече просто е невъзможно да си наваксам пропуснатите публикации, от всички блогове, които следя.По този начин поне част от информацията, "избрано от избраното", няма да ми се губи, а и със сигурност ще открия нещо ново и интересно.Блогът е много свежарски! :)

    ОтговорИзтриване
  21. Много добра идея.
    Само си мисля, че както е оформена като блог, ще се получи типичният блог-ефект - по-старите неща да потъват в забвение...

    Може би е по-добре да е като портал, с някоклко "карета" в които да се въртят различни неща.

    ОтговорИзтриване
  22. bozho , така е, но правим това,които можем. Нямаме и претенции за нещо повече. Ще сме доволни, ако насочим хората към непознати за тях блогове и това е едно от най-важните неща.

    ОтговорИзтриване
  23. Krizt, поздравления за чудесната идея и инициатива! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  24. Оооо,аз съм тотална ШматкЪ!Владо,прости-сега виждам поканата.Нямаше ме 3 дни и всички колеги луднаха в инициативи и не мога да смогна с всичко.
    Приемам,бройте ме с всички копитца :)
    Каква информация трябва да дам,за да ме включите?
    Благодаря още веднъж и моля за извинение,че закъснявам с реакцията!За мен ще бъде чест и удоволствие :)Ааа,трогнатааааа :)Чудесни сте ;)

    ОтговорИзтриване
  25. @momenti-momenti , няма защо.
    @Лили, просто пиши на имейла и остави твой имейл. Ще ти пратя всичко необходимо за началото.

    ОтговорИзтриване