Добри думи за мъжете

Преди месеци Глокси с Притча за женското сърце и Блага - Женомразци, пуснаха почти една след друга два материала за жените. Мъжете определено бяха сложени в краката на ЖЕНАТА. Мъжката част от гостите им сред, които и аз аплодирахме публикациите, но си поискахме също толкова ласкав материал и за мъжете. Не, че мястото ни не е в краката на жените, но все пак хубаво е от време на време да чуваме по някоя добра дума. Хубаво е да разбираме, че някой ни забелязва в тази позиция и ни оценява по достойнство.
Само, че...
Само, че Глокси и Блага се измъкнаха с оправданието, че не в целият нет , а и извън него нямало нито един материал отреждащ на мъжете достойно място. Блага все пак публикува един материал, но той не ме задоволи. Реших да се заема аз със задачата, но все изникваше нещо друго и годината почти се изтърколи.
Тези дни намерих време, но вместо да се ровя из нета реших, да нахвърлям известните ми факти. Нещата не са от тези, с които обикновено мъжете се хвалят, а са в области, където физическата сила не е фактор.
Започвам с уговорката,че изброените неща все пак не обхващат всички мъже.
На първо място, разбира се е Любовта. Вече споменах, че мъжете винаги сме в краката на жените. Когато обичаме истински, сме готови на всичко за една жена. Не ни интересува нищо друго. Мъжете не гледат портфейла и служебното положение на жената, колата или жилището. Те просто обичат.
Спомнете си фразата: Cherchez la femme! Зад всяко значимо събитие в световната история стои любовта на един мъж към една жена. Когато обичаме останалият свят е без значение. Замислете се, колко жени биха воювали заради мъж, докато обратното се е случвало не веднъж в историята. Кой мислите, че обича по-силно?
Ще продължа с нещо по-прозаично. Всяка жена прекарва доста време пред огледалото. Дрехите и са едно от най-важните неща за една жена. Кой ги създава?
Разбира се мъжете! Мъжете са водещи в областта на модата, а и най-добрите шивачи са мъже. Жените са егоистки в тази област и не биха направили нещо, с което друга жена ще изглежда по красива от тях. Какво щяха да правят, ако не бяха мъжете?
Друга област на превъзходството ни е също от любимите на жените - хапването. Факт е, че най-добрите готвачи също са мъже. Факт е също, че за да стане една гозба вкусна освен подправките, трябва да се добави и малко чувство, а кой го има в излишък освен мъжете?
Май пак излязох от зоната на материалните неща:).
Мога да продължа и с фризьорите, които се грижат прекрасните женски коси да станат още по-хубави, но на тях им е излязло име и ще замълча.
Стигнахме и до една сфера, където пак чувствата и възприемането на света са от най-голямо значение - изкуството.
Ако е вярно, че мъжете са сурови и недодялани, какво правят там?
Най- добрите писатели, художници и композитори също са мъже.
Под грубата външност ние сме крехки създания, надарени не по-малко от жените с добри качества.
Щях да продължа, но ще заприлича на хвалба и спирам до тук.
А! Сетих се и още нещо, в което сме по-добри!
В хвалбите, разбира се!
Нали всеки човек се нуждае от добри думи, а когато жените не се сещат, си ги казваме сами.
Скъпи жени, за да не са налага да се хвалим сами твърде често, сещайте се понякога да кажете добра дума за нас.
Не искаме повече. Загубили сме сражението отдавна, но пък държим да не загубим самочувствието си, дори когато сме на колене пред Вас.

.

11 коментара:

  1. МЪЖЕТЕ
    Сърцето което ни тупка!
    Рамото което мокрим със сълзите си!
    Усните които ги пресушават!
    Топлата ръка която ни подават да не паднем!
    И прегрътката която очакваме всеки ден като слънцето!
    Това са истинските МЪЖЕ!

    ОтговорИзтриване
  2. :) Не се измъкнах!
    Голата истина е, че търсих с дни и не намерих. Но така или иначе при мен истинските/стойностните неща не се получават с търсене. Те сами ме намират, когато трябва. На това просто още не му е дошло времето.
    Хубаво е, че си се заел сам, но не си бил изчерпателен :).
    Може би все пак ще трябва някоя от нас да довърши това, ... когато му дойде времето! :))

    ОтговорИзтриване
  3. @Руми, благодаря ти!
    @ Глокси, ще чакам с нетърпение. А не съм изчерпателен, защото освен всичко сме и скромни :D

    ОтговорИзтриване
  4. Eх,Мъже,...за къде сме без вас!? ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Ех, направо да перефразираме...
    МЪЖЕТЕ, МЪЖЕТЕ - АХ, АНГЕЛИ СА ТЕ !
    И това си е така, света щеше да е скучно място без вас....
    Е, имате си и трески за дялане /онова например, че не е ясно коя "глава" е водещата/, ама то понякога дефекта става ефект ... ! А и кой между нас е съвършен....?!
    Весели празници !

    ОтговорИзтриване
  6. От, смея да кажа, дългогодишният ми опит с жените: баби, майка, гаджета, приятелки, съпруги, тъщи, дъщери, внучка, колежки... Аууу, май само сестра нямам, щото татко като е видял какво е излязло не е посмял да повтори! Та, на базата на този опит, мога само да кажа: не сме по-добри или по-лоши, ние просто сме различни. Толкова сме различни, че напълно сериозно съм склонен да приема хипотезата, която ни определя като два различни човешки вида, които са се обединили за да не се размножават чрез пъпкуване...

    ОтговорИзтриване
  7. Владо,явно си пропуснал една моя публикация само за мъже , "Съществуват 6 вида мъже"интересна и забавна.Но каквото и да си говорим ,жените сме по-добрата част от човечеството:))))

    ОтговорИзтриване
  8. @Ondine, колкото и да се опласвате не можете без нас:)))
    @пепеляшка , те и ангелите не са съвършенни:).Благодаря за добрите думи.
    @slavuncho ,че сме различни си е така, но дръж фронта и казвай,че сме по-добри.По-добре да не си признаваме поражението:))
    @Силвия, да си призная не го помня:( Ще го потърся, само дано и той не завършва с "жените са по-добрата част от човечеството":)))

    ОтговорИзтриване
  9. Абе, по добри,по-добри,ама не можем без жени,какво да се прави,като съм старомоден и мъжете ги търся само за работа и маса...И нямам нищо против да съм в краката на жена си, даже между, да не и преча да ги маха и вири свободно...

    ОтговорИзтриване
  10. Бъди до мен мъжът- мечта
    преди години, който пожелах.
    Съпруг грижовен, строг баща-
    човекът, с който остарях.

    Бъди ми болката и радостта.
    Бъди усмивката ми на лицето,
    която да запази младостта
    и ритъмът лудешки на сърцето.
    ..........................

    ОтговорИзтриване
  11. @Кръстю, на всичко сме съгласни само мир да има:)))
    @izibell , благодаря за стиха!

    ОтговорИзтриване