Дружески шарж

От известно време Кръстю започна една интересна поредица:
Дружески блог- шарж
Избрал четката на Photoshop за да изразява позиция, настроение и мисли, той често ни пренася в друг свят, където се чувстваме странно объркани. Инсталациите му включват толкова много и различни емоции, че решаването им е по-трудно и от кръстословица.
Може би, причината е, че всеки вижда в инсталациите част от себе си. Това се случва и с блоговете, които използват основно словото. Често съм се чудел, дали аз криво пиша, или пък коментиращите криво четат.
От две седмици, започнах да допълвам постовете тук с изображения. За съжаление, често не намирам подходящо, което е свободно за използване. Най-хубаво би било, да започна сам да илюстрирам приказките си, но качеството на снимки от скици ще е безобразно. Нямам и подходящ инструмент за компютър, който да следва ръката, както молив или четка.
Наложи се да преработвам с програми, някои от изображенията, но не съм добър в тази област. Освен това, времето за обработка понякога може да е по-дълго от написването на приказка.
Докато го си играех с едно изображение се сетих за Кръстю и поредицата му. В резултат се роди и долния шарж:



Докато го гледах, промених няколко пъти мнението си, какво точно казва. Оставих го да отлежи, но мисля, че има някакво вярно зрънце.
Дано хареса и на вас.

8 коментара:

  1. Браво, Владо, като за начало е много добре! Техниката се придобива с време , а за останалото, ще кажа, че си се проявил добре като психолог и правилно си хванал т. нар. референтни точки :)
    ---
    За четенето и гледането отдавна съм го забелязал същото : Аз пиша едно, те четат друго, за това с картитките е по-добре,нека всеки сам да интерпетира видяното... Но съм се стряскал от попадения в десятката и то повече от жени!!!
    Благодаря за вниманието и комплимента :)

    ОтговорИзтриване
  2. Я гледай какво става тука , без малко да се сбъркам бе. Ама Кръстю е виновен с неговите майсторски шаржове та испозарази хората . Ще вземат да секнат сега приказкие/ шегичка :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ааа, за коментиращите или хубаво, или нищо! ;)
    Ще ми бъде интересно да видя илюстрирана приказка от самия теб.

    ОтговорИзтриване
  4. Кръстю и мен зариби, но не ми остава време да разуча програмата. Иначе е страхотно да добавиш шарж към поста си.
    Владо, ако ти се занимава можеш да дадеш няколко основни урока в другият блог :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ти си пречупил през своето виждане неговото виждане, което пък той е видял в своето виждане, а то е асоциация на... и т.н.
    Преди години имаше една песничка:
    „Аз търся тебе, ти търсиш друг,
    той търси друга, тя пък търси друг...“.
    Трудна е вербалната и писмената комуникация. Всеки разбира каквото си иска :) Виж египтяните и китайците, които си комуникират с картинки, колко дълговечни цивилизации имат :)

    ОтговорИзтриване
  6. :D Кое е подписа на художника - зачудените очички?

    ОтговорИзтриване
  7. @Кръстю, не зная дали ще придобия техника. Основното е времето, а то никога не стига. засега обещавам само, да не правя други шаржове:)
    @Руми, няма да си сменям амплоато. Ще има още много приказки:) За картинки не обещавам.
    @Svetla , ами на коментиращите съм длъжник и аз. Чудно как ме търпите:)За илюстрацията някой ден ще стане, но проблемът е прехвърляне от хартия на снимка.
    @Емо, трудна работа, а с Кръстю използваме различни програми. Моето е аматьорско. мисля,че имаше някъде готово упътване и инструкции. Ще ти ги пратя.
    @slavuncho, абе оплескахме нещата, но това е животът. Винаги съм се чудил,на китайците и старите египтяни, как са се разбирали. Ние с думи не можем, а те с картинки, които всеки път значат нещо друго.Май е до желанието:)
    @Gloxy-Floxy , сега пък и художник:))). А подписът остана в тъмното и не личи. Причината май е в програмката за скийншоти, но днес си намерих друга.Освен това, не съм го оправил, но изображенията тук, дори и моите собствени са напълно свободни за ползване.Не,че има желаещи де, но да си кажа:)

    ОтговорИзтриване
  8. Много ми харесва:)Браво! Кръстю действа заразително...

    ОтговорИзтриване