Космическо нашествие

Флотилията от три бойни кораба навлезе бавно в новата планетна система. Приближи централната топла звезда и зареди запасите си от енергия. След това, без да бързат корабите заобиколиха третата планета и насочиха безмилостните си оръжия към нея.
-Компютър, докладвай!- разпореди с досада Капитанът на флотилията.
Беше дебело, почти кръгло зелено същество, с нашарено от белези лице. Преминал през хиляди космически сражения, в този миг не изпитваше никакво вълнение.
-Планета XXLE44GF. Малка, бедна на ресурси и населена с примитивни аборигени. Технологията им е по-примитивна и от тях. Физически са непригодни да оцеляват дори на собствената си планета и не стават за работна ръка. Не са заплаха, но има вероятност 0.00000003, след няколко милиона години да станат. Препоръчва се унищожаване на населението и превръщане на планетата в учебен полигон. За друго не става.
-Идеално!- оживи се Капитанът.- Атакуваме веднага. Ще приключим предсрочно, а след това ще прескочим до Сириус, за кратка почивка. Екипажът има нужда, а аз още помня вкуса на прекрасната храна от последното ни посещение. Жалко, че не можем да отмъкнем готвача им. Помощник, нека заредят оръжията!
-Съжалявам, Капитане, но не мога да изпълня заповедта. Нарушаваме точка GGR536JU от правилника. Преди да се атакува планета, задължително се проверяват на място данните получени от разузнаването.
-Дрън, дрън! Още имаш жълто около устата, а си позволяваш да оспорваш заповедите ми. Правилника съм го писал, когато ти още не си бил синтезиран. Ще те сменя още в първия гарнизон, който стигнем. Не ме гледай така! Пусни три сонди и след час чакам резултатите. Нямам намерение да ти наруша процедурите.
След час сондите са завърнаха и Помощникът, пребледнял ги представи на Капитана. След миг и лицето на Капитана пожълтя.
-Искаш да кажеш, че тези аборигени, които дори нямат централизирано управление, всъщност са могъща раса със супер технологии?
-Не съм казал нищо, Капитане. Това са резултатите от сондите. Оказва се, че първите разузнавачи са подходили повърхностно, заблудени от външните белези. Така е, когато тази работа се поверява на хора, които мислят, че процедурите са написани само за новаците.
-Млъквай! Сигурен ли си, че нашите данни не са грешни. Според тях жителите на планетата, имат инфразвукове и антигравитационни оръжия. Това добре, но според данните, те могат да преобразуват свободно материята и енергията, само със силата на мисълта си. Нашите учени, само загатват за такава теоретична възможност. Какви са източниците на данни?
-Данните са точни, капитане! Технологиите са описани в историята на аборигените. Малко странно са кодирани, но ги открихме. Или самите аборигени, не разбират силата си, или нарочно крият възможностите си, но те са факт. Още в древни времена един от тях полетял и стигнал Централната звезда, без никакви технически средства. За заблуда твърдял, че лети с криле, направени от слепени птичи пера. Друг пък веднъж разделил морето на две, за да премине с племето си. Трети разрушавал масивни каменни градове, само с ръчно направени уреди за инфразвук. В миналото тези хора били малко, но след това се увеличили. Източниците разказват, за хиляди хора, които можели да променят и своята форма и тази на другите, само със звукови сигнали. За същите антигравитацията също не е тайна. Наричали ги магьосници, но има много видове. Споменават се и духове, които свободно могат да преминават през материя от всякакъв вид. Накрая нещо, което не е включено в доклада. Примитивните животински форми, които аборигените използват за храна и домашни любимци, при определени условия, също притежават сили непонятни за нашите учени. Имаме филмов материал от по-нови времена. В тях представителите на примитивните форми, демонстрират действия напълно противоречащи на физичните закони, които познаваме. Нещо повече, те са на практика безсмъртни и нищо не може да ги нарани.
-Добре, помощник. Какво предлагаш?
-Като воини, имаме само един път, Капитане. Да атакуваме и да загинем славно!
Капитанът се намръщи, а след това изключи записващата камера.
-Така.... Аз пък предлагам друго. Ще изтриеш от записите всички следи от последните две седмици. Не сме били тук, а някъде другаде. Изтрий и планетата от централния компютър на Флота. Зная, че си имаш начини, но няма да кажа на никого. Няма да кажа и за промените, които си направил в личното си досие.
-Но, капитане! Ние сме воини! Процедурата изисква...
-Млък! Заемай се веднага, а след това разпореди курс към Сириус. Зная, че го искаш. Видях как гледаше онази дребната танцьорка, а и тя теб. Като бонус, от днес вече си повишен и в чин. Ще трябва да изчакаш, докато дойде официално потвърждение, но заплатата ти се увеличава още от днес.
-Но....
-Никакво но! Като бонус, следващата планета, която завладеем, ще носи твоето име.
След час корабите на флотилията вече бяха далеч от планетата. Планета с примитивни същества, които си играеха със законите на вселената. Планета, която вече не съществуваше на нито една карта във Вселената.

9 коментара:

  1. :D Тия вогони нещо са дефектни!

    Хубава и успешна седмица на всички!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Super!Много ми хареса "...Друг пък веднъж разделил морето на две, за да премине с племето си..." :)))Чудничко!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ама няма ли малко критика, де:)Поне за правописните грешки:)

    ОтговорИзтриване
  4. Инфразвук, все пак:-)За да се разрушат масивни каменни постройки с ултразвук, ще трябва да се стрият на прах, а необходимата енергия ще е прекалено много. Другият метод е предизвикване на резонанс, а собствените честоти на трептене на постройките са ниски. В инфразвуковата област.

    ОтговорИзтриване
  5. Харесва ми как Капитанът дори близо около планетата XXLE44GF, вече придобива някои от качествата на живущите на нея. Като например: алчност и начин да избегне протокола. :]]

    ОтговорИзтриване
  6. @ivo_isa, благодаря! Ще го поправя.
    @Емо, :)
    @liienna, ами това може да са качества, присъщи за цялата вселена. Не вярвам да сме уникални.

    ОтговорИзтриване