Мила Родино....

България„Българче да се наричам, първа радост е за мене!“ , е написал поетът и е прав. Кой не изпитва подобно чувство днес в милата ти Родина?
Кой! А?
Само неразумни юроди, дето не четат пресата и не гледат телевизия, могат да имат съмнения. Отечеството ни е Рай, а днес повече от всякога е удоволствие да живееш в него.
Друг поет е попитал:
Кой каза, че моята родина е бедна....?
Кой каза? А?
Пак мърморковци, които са глухи за думите на Любимите ни Вождове и Партии. Ако ги слушаха, нямаше да мърморят и да се съмняват, а щяха да знаят Истината от най-достоверните източници.
Някои пък уж слушат, а не чуват. Когато един Дедо, преди едни избори обещаваше да оправи цяла България, някой чу ли го? Пък той човека си го каза и си го изпълни.
Такива са нашите Любими Вождове и Партии. Когато кажат нещо, думата им на две не става. Ето например, сегашния Любим Премиер и Любимите му Министри, от колко време повтарят, че България е привлекателно място за бизнес. От колко време повтарят, че само мързела и липсата на инициатива, са пречка за личното ни благоденствие. Колко пъти повтарят, че ни трябва още малко време да вържем и ахаааа, да цъфнем.
Повтарят, но кой да ги слуша. Даже и живият пример от началото на тази седмица, мина почти незабелязано.
Защо ли? Случаят е като хубава приказка и сигурно няма друга държава в света, където да се случват такива приказки. Дори и онази приказка за Рокфелер и ябълката, бледнее пред родната действителност.
Един младеж, който може да служи за светъл пример за всички ни, в свободното си време си прави фирмичка. Човекът не го мързи и след работа отделя от времето си за да работи допълнително.
Минава месец и понеже е инициативен, решава да си купи Кремиковци. Отива в Първата Банка и тя веднага му дава някакви си дребни 30-40 милиона евро.
Кой каза, че банките в България единствено ограбват потребителите и спъват бизнеса? Кой, а? Пак ще е, някой от тези, които не гледат телевизия.
Приказката започва и сигурно ще завърши щастливо, както всички приказки. Има ли още някой, който не е разбрал, че Родината ни е земен Рай?
Има ли, някой който не е разбрал,че трябва да сме благодарни за това, на Любимия ни Премиер и Любимите Му Министри? Всъщност, той и този път с пословичната си скромност мълчи, защото заслугата не е само негова, а и на Любимите ни Вождове и Партии преди него.
Нали си спомняте, колко често повтаря и потретва, че това или онова са го направили предишните?
Те също мълчат, защото с този „лош материал“, никой не оценява заслугите им.
Ако пък сте от онези мрънкачи, които не гледат телевизия и не четат пресата, никога няма да оцените в какъв Рай живеем.
Мила Родино....

11 коментара:

  1. Колкото и да е архитрагично, всичко е законно. Такива любимци сме си избрали/избирали, такива закони са си написали. За нас остават жабетата...
    По-интересни са изказванията на синдика, на който припяват и синдикатите, че плащанията към работниците ще бъдат направени. Много ми е интересно как. В Търговският закон има стриктно определен ред на вземанията от кредиторите, в който работниците далеч не са първи.
    Но, това са дреболии...

    ОтговорИзтриване
  2. Обикновено никак не обичам да чета за политика (защото никак не ми действа добре) , но ти си го написал наистина много пивкакво за очите и ушите , че го направих на един дъх ! Хареса ми много !

    ОтговорИзтриване
  3. 26 годишен купува Кремиковци. Преди тая работа се вършеше от клошари и бездомници.

    xabiba, много важно, че не обичаш да четеш за политика. Тя е за тия дето обичат ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Дори безочието вече не ни впечатлява... А, бе лъжа! Впечатлява е, но имам само две възможности:
    Или да си купя пушка за политици, или да кажа като онзи: "Остави ги!"

    ОтговорИзтриване
  5. Е как да не я обичаш тая "мила Родина"! Какви левенти ражда!

    Признавам си, аз съм от тия дето не гледат телевизия и не четат преса, но и не мрънкам . Ама още от утре, ще следя най-стриктно новините и ще изчитам цялата преса , до която мога да се докопам ! Най-тържествено обещавам! " Честна п.....ска" ! Ама от утре( не казвам обаче, кога е това "утре").
    :)))

    ОтговорИзтриване
  6. @slavuncho, аз синдикатите там не ги жаля. Налапаха се и те, ама за хората е тъжно. Някога така ме лъгаха и мен.
    @xabiba, тя политиката никога не действа добре, но това е просто ода за възхвала:)
    @БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ , значи може да е време и аз да изтръскам дюшека и да си купя Белене например:)
    @ivo_isa , остави ги. Така ще се мъчат повече, но лошото е,че и ние го отнасяме.
    @Magiosnika,е щом е честна п.....ска, значи има надежда:) Друго не, ама надежда.

    ОтговорИзтриване
  7. Славунчо, работниците не са кредитори от първа степен. Дори не знам дали са предявили запор върху имуществото заради задълженията на предприятието към тях. Мисля, че ще им платят колкото да не е без хич.

    Владо, ако последните 4 премиера съберат финансите си, ще платм външния дълг.

    ОтговорИзтриване
  8. krizt, Все повече ме влече първата възможност... Все шъ събера пари

    ОтговорИзтриване
  9. Министър найденов ни съветва да се кооперираме и да си купим агънце,хайде да се кооперираме и за АЕЦ Белене

    ОтговорИзтриване
  10. @Емо,ами те искат на тях да плащаме. Кое първо:)
    @ivo_isa, ако не стига някой лев ,доста хора ще помогнат, но това е удобно. Виж в Беларус.
    @Анонимен,ние и без това ще го платим. Освен тези,които ще избягат. За съжаление съм вече стар, да започвам отново на друго място.

    ОтговорИзтриване
  11. Вижте кво. Ние тука си мрън-мрън-мрънкаме, обаче тоя пост ме накара да задам пак стария въпрос - колко да взима министър-председателя, обаче този път е ;) малко по лично. Ще се радвам, ако се включите, тук - http://copyofblog.blogspot.com/2011/04/blog-post_5261.html Повече мнения - повече обективност. Благодаря.

    ОтговорИзтриване