След дъжда

Днес сутринта за около три часа, подсигурих отоплението за зимата. Обикновено винаги взимам дървата, чак в последния момент през есента и си ги горя мокри. Тази година, може би заради мрачното начало на лятото избързах.
Цените на дървата за огрев, за разлика от останалите енергоносители не са се повишили спрямо миналата година. Направи ми впечатление и друго, тази година нямаше опашки и записвания за след месец. Посрещат те на входа, а цените са почти еднакви. Разликата идва от вида и дали в цената влиза доставката. Заради лошото време, без проблеми отложих част от материала за другата седмица.
Не ми издадоха касова бележка, но съм сигурен, че материала е законно добит. Каруците на дървената мафия, от четири години вече не обикалят по улиците. Не, че се страхуват от Законът, а просто са организирали по друг начин бизнеса си.
На последните месни избори, ромските първенци, вързали тенекия на Доган. Говори се, за доста взети пари, но гласовете отишли за Евророма. Около две седмици след това, с акция на жандармерията, са иззети всички каруци, а конете са заминали за софийския зоопарк.
Тази година някои от легалните от фирмите са хлопнали капаци, а хората си стискат парите, не вярвайки на ББ и Дянков, че кризата е отминала.
Докато тази сутрин чаках доставката, направих няколко снимки в двора. Мрачното време, за моя изненада не успя за ми развали настроението. Не успя да ми развали настроението и това, че на два пъти се налагаше да спирам и да се скрия на сухо.
Красиво е.







6 коментара:

  1. Много е красиво след дъжда. И някак чисто. А уханието на лилиума дори се усеща ;)
    Хубав ден! :):)

    ОтговорИзтриване
  2. Искам си обратно къщата от детството. С цъфналите рози, с огромните култивирани макове и "черните" лалета на баба. И черницата, и крушата, асмата и смокинята. И да, искам си хинапа обратно! И котето с остригани мустаци накипрено с дрешките и шапката на новата кукла, което облиза сиренето и баба го шметна в градината на комшиите... Искам даже копривата с която ни "биеха" през краката, когато правехме прекалено много бели. Искам ги обратно...всеки път, когато видя снимки от двора ти. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Даа, наистина е красиво след дъжда :-) Снимките радват, особено малкинките, толкова да ги обичааам, мммм :-)
    А по въпроса - дано наистина не вдигнат цените на дърветата, искрено се надявам. Иначе ... ще се молим за бури, след които да минем малко на оборка :-)

    ОтговорИзтриване
  4. :) Хубаво нещо е дворът...Особено ако си свикнал от малък.

    ОтговорИзтриване
  5. Красиво!Малинкитеее...Обичам ги:))))

    ОтговорИзтриване
  6. @diva,хубава седмица!
    @Блага, всъщност и на мен ми липсва. Градът се промени и вече започва да е толкова подредено и бентонно навсякъде, че дори малкото кътче е като оазис.
    @xabiba , а малинките ще станат за другата седмица. Сега започват, а тази май е първата узрюла напълно.
    @Кръстю ,да, но си спомням навремето хората как се натискаха за панелките. По някое време, даже и аз се бях вързал:)
    @Zvetanka Shahanska , още малко, а и цариградското грозде почти е готово. Тази година ще го опитам.

    ОтговорИзтриване