Аз съм ЗА

Преди няколко дни ГЕРБ, обявиха създаването на нова социална мрежа -“Аз съм ЗА“. В представянето се твърдеше, че била хем партийна, хем гражданска.
- Е, те такова животно нема!- си казах, но все пак прочетох материала докрай.
Причината за създаването на мрежата била, че Интернет бил станал много, ама много лошо място, където във форуми и блогове, се изливала само негативна енергия под формата на новини и коментари.
Разни тъмни субекти, все ПРОТИВ били. Все за оставки говорели и нямали никаква вяра, че дори Слънцето над територията на Република България, трябва да огрява новостроящите се магистрали само по Волята на Премиера.
Загрижени от този факт, Комсомолската организация на ГЕРБ (пардон, младежката), решила да направи в Мрежата едно позитивно място, където всички да са ЗА. Да се обичаме и уважаваме и хванати за ръце да пеем позитивни песни, от рода на „Нашата полиция“.
Сетих се, че подобно място е измислено отдавна, но по обективни причини никой не публикувал пътеписи от там, но отпъдих тази мисъл, като вредна и недостатъчно позитивна.
Не зная дали точно това е подтикнало младите „гербери“, да се захванат с идеята. Според мен причините са две:
Първо непоносимостта на сегашното управление, към всяка критика. Всяко различно мнение се тълкува, като лично отношение към Премиера, независимо с какъв тон е изречено и за какво се отнася. Не е нещо непознато и от предишните управления, но е впечатляващо.
Втората причина според мен е, в партиите, които не са на власт днес. Те нямат никаква визия и алтернатива за управлението, освен критиката, но дори и затова са некадърни. Вместо хилядите истински недостатъци, които всеки човек на улицата вижда и усеща, се работи с измислени компромати, като например „новината“ за „милиционерските досиета“ правени от ГЕРБ, хвърлена от Меглена Плугчиева. До изборите има още време и тепърва ще се хвърля кал, а вече никой не пренебрегва Интернет, като източник на информация. Очевидно от ГЕРБ са решили, че им трябва тяхно място и са го направили.
Една добре направена мрежа с достатъчно надъхани активисти, не може да спечели изборите, но върши работа. Само, че тази „мрежа“ не е добре направена. Нещо повече, не е дори и мрежа, а сайт без идея и елементарно разбиране за потребителите на Интернет.
Реших да погледна, а видяното ме накара да наруша решението си взема почивка и да не пиша поне седмица тук.
Сайта е в приятен тъмносин цвят с изчистен десен, което е единствения плюс. Има карта на България и за моя радост и родния ми град беше на нея. Дори има регистрирани цели трима потребители от града, които са пуснали цели 11 теми. За съжаление не видях нищо позитивно в констатацията, че в града ни няма здрава детска площадка. Нито пък в това, че младите хора с образование бягат от него, че кабели висят навсякъде, или че общинския хотел е построен от година, но още не работи.
Не разбрах и защо потребителите са споделили това, щом не е позитивно. Предполагам някои от тях си мислят, че Премиерът ще дойде лично да оправи нещата, което е единствения начин при този модел на управление. Или пък са скрити врагове, подмолни елементи и провокатори, които искат да съсипят чудесната инициатива още в зародиш.
Реших и аз да се регистрирам. Предложението да използвам профила си във Facebook, не ми хареса, нищо че профилът ми там е открит. Рядко разрешавам на сайтове и приложения достъп до него. Преминах към директна регистрация. Тук отново стана засечка. Рядко съм виждал регистрационни форми, в които всички данни са задължителни. Все пак ми се видяха малко и отложих регистрацията си за времето, когато във формата се добавят полета „Особени белези“ и "Какво е името на пра-прабаба ви по майчина линия?".
Най-отдолу забелязах редовната отметка, че съм съгласен с Правилата за ползване и преди да си тръгна кликнах на нея. Не мога да опиша възхищението си, затова давам директно картинката без коментар:



Както казах, бях решил поне седмица да не пиша нищо в този зареден с негативна енергия блог, но нямаше как да не споделя чудесната новина. Може пък някой от вас да я е пропуснал, или да има нужда от позитивна енергия, дори да е изкуствена.

Може да се заредите на - Аз съм ЗА

Аз се заредих и си давам така нужната почивка за една седмица. Този път наистина.

10 коментара:

  1. :)Кликнах по навик върху “Аз съм ЗА“, ама май си забравил линка (смях)

    ОтговорИзтриване
  2. @Кръстю , не съм забравил. Сложил съм атрибут за да се отваря в нов прозорец, както във фейса например. правил съм го и преди и не е имало проблем, но ще го махна. Опитай пак.

    ОтговорИзтриване
  3. А, да! Този път стана.
    Е, тогава пак ще кажем - Лоша реклама няма...
    В кръга на шегата, разбира се, те направиха досдтатъчно за популяризирането...Даже и по телевизията казаха :)))

    ОтговорИзтриване
  4. По принцип не посещавам подобни места :) няма какво да правя там. Писнало ми е от партийна пропаганда.

    ОтговорИзтриване
  5. Не си много прав. За да си За няма никакво значение пола ти, т.е. той не е задължителна информация.
    А иначе, колкото по-високо се качва маймуната, толкова повече и лъсва задникът.
    Държа да отбележа, че в това изречение няма отрицание, няма дори отрицание на отрицанието. Напълно положителна и градивна фактология.

    ОтговорИзтриване
  6. Владо, не си прав... Оставили са един незадължителен избор. Ако не харесваш нито единия от двата, можеш да оставиш самоопределението си по пол за по-късно:-) Когато решиш какъв искаш да бъдеш.

    ОтговорИзтриване
  7. Пробвах, но въпреки, че няма звездичка, искат и пола. Къде отиде политическата коректност???

    ОтговорИзтриване
  8. Не обичам политиката... има много добри и изключително начетени и умни хора, които да ни управляват, но от това няма интерес никой. В България политиката е мразена и е разбирамо. Аз не гледам новини, четя ги, но в сферата на политиката, често се случва да чуя от някой: ти не си ли чул... ами не, защото не ме интересува :)

    ОтговорИзтриване
  9. А в страницата "контакти" има само щепсели.

    ОтговорИзтриване
  10. Дано съм успял да предам и на вас малко от позитивното настроение.Всъщност това е типичен пример, как се прави нещо,за което нищо не знаеш. Без концепция, без идеи, дори без правила. Това не е политика, а просто перофесионална и зле замислена и свършена работа, както почти всичко което се прави в България от поне 20 години.Колкото и да искам да съм ЗА, мога да съм само ПРОТИВ зле свършената работа:)

    ОтговорИзтриване