Коледа идва

Миналата седмица Светла протестира срещу хейтърските публикации през почивните дни - Не почива лошотията.
Замислих се, че е права. Почивните дни са време да се разтоварим и свалим напрежението от седмицата. Всъщност аз също често пускам сериозни постове в почивните дни. Причината е, че тогава мога да отделя повече време и да пиша. Приказките се пишат почти сами, докато на тези отделям повече време. Не обещавам, че и в бъдеще няма да пускам съботните си „проповеди“, но идва Коледа и ще се опитам поне до тогава да ги спестя.
Коледата идва и скоро повечето теми ще са свързани малко или повече с нея. Руми вече даде старта с чудесни лично изработени коледни картички - Коледни и Новогодишни картички.
Коледа идва, но тази година имам усещането, че на хората не им е до празници. Може би всеки има своята причина, но пък ако не можем да загърбим поне за месец проблемите си, ако не можем да бъдем поне за месец пак деца, какви хора сме станали?
Вчера прочетох и чудесния пост на Катя -Месец на надежди.
Искам да се присъединя към призива ѝ. Искам и аз да дам поне малка частица от необходимото за коледното настроение. Затова днес няма да анализирам причините, поради които лека полека, забравяме да се усмихваме. Днес ще ви препратя към един сайт с прекрасна колекция от коледни картинки и wallpapers, на който попаднах миналата седмица -Crazy Frankenstain.



Коледа идва, а всяка година по това време една мелодия е навсякъде. Зная, че тя не е причината за коледния дух. Зная, че ще ни втръсне да я слушаме, за мен тя е началото. Чуя ли я, съм сигурен, че Коледа идва.
За всеки случай си сложих и миналогодишния коледен хедър.



Коледа идва. Нека поне за месец, бъдем по-добри и по-усмихнати.

7 коментара:

  1. Няма страшно, Владо, откъм усмивка ще е докараме, ама първата част на пожеланието ти е по трудна работа...Но пък щом държиш да е само за един месец, ще устискаме някак си (смях)

    ОтговорИзтриване
  2. @Кръстю, не държа. Човек може да го направи за себе си и близките. Иначе няма значение.

    ОтговорИзтриване
  3. Aми нека се опитаме, наистина:-)

    бтв. и за мен Джингъл Белс е абсолютното настроение, началото на Коледата;-) Но нали съм си меломан по душа, почти всичко що е Коледно , ме докосва в дълбочина...

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесен призив!
    Усмивката е врата към добротата. От нас зависи колко често ще прекрачваме през прага й :)

    ОтговорИзтриване
  5. @xabiba, трябва да ни идва от вътре. Настроението е там и трябва само да го пуснем.
    @nyeemaa , да единствено от нас. Не можем да влияем на всичко, но това можем.

    ОтговорИзтриване
  6. От нас зависи :)

    п.с. Моята коледна песен е Тиха нощ :)
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване