Весела Коледа

В четири часа и тридесет минути днес ме събуди шум от улицата. Познах кой е веднага, но нещо ме смути. Чувал съм звъна на звънчетата от шейната на Дядо Коледа и в други години, но сега звучеше различно. Приличаше по-скоро на дрънченето на капаци от тенджери по Благовец, отколкото на весили коледни звънчета.
Все пак не бях се излъгал. Беше Дядо Коледа. Само че, беше загубил шейната си някъде и вместо нея се возеше на голям оранжев камион. Беше тъмно, но от шумът личеше, че камионът ще се разпадне всеки момент. В него нямаше подаръци, а сгурия, която се сипеше в тънка лента по улицата след него.
Вчера не валя сняг, но улицата така и не беше почистена от снега. Върху ледената пързалка образувана от първият сняг, има втори слой мръсен сняг, който осигурява задължително падане за всеки отклонил за миг вниманието си. Най-големи са натрупванията на местата където се пресичат улиците и вчера видях няколко образцови завивания, достойни за демонстрация на екстремно кормуване.
Дядо Коледа обаче, очевидно сериозно вярва в чудеса. Сигурно си мисли, че тънката лента от сгурия е достатъчна защита. Предполагам, че е вълшебна и когато изляза ще проверя.
Камионът продължи по съседната улица с гръм и трясък, който се чува през девет улици в десета. Сигурно много хора са отворили очи и с усмивка са си казали:
-Дядо Коледа и тази година не ни забрави....
Така де! Дядо Коледа не забравя никого, особено послушните дечица.
Весела Коледа на всички!

9 коментара:

  1. Нали пророкувах вече, че ще му я вдигне "паяка", ама вие:"Не, не щем Реалност!" :D

    Честита Коледа, Влади! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Честито рождество Христово и весела Коледа!

    ОтговорИзтриване
  3. Хи-хи
    Почнал си Коледа не със "зън-зън", а с "дрън-дрън" - това си е един чудесен знак за промяна, Влади. Аз бих пророкувала, че те чакат още по-големи чудеса през настъпващата.
    И провери ли вече колко вълшебна е настилката?
    Весела Коледа!

    ОтговорИзтриване
  4. Влади, Честито Рождество!
    Много здраве и късмет!
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  5. Весела Коледа! Проверих, но се оказа, че или светлината ме е заблудила или Дядо Коледа не си е свършил работата. Добре,че времето омекна малко и поне през деня ледът се превърна в каша, която е неприятна, но не е опасна:)

    ОтговорИзтриване