Подготовка за лятото

Вчера преместих кактусите си на прозореца. Още е студено, но им е време. Тази година те са повече. Към трите миналогодишни, добавих и четири малки издънки. Другият месец мисля да обиколя магазините и да избера още един два.


Този път ще съм по-внимателен с избора. Миналото лято, когато реших да потърся повече информация за вида на новите, бях изненадан. Оказа се, че иглите на единия кактус са боядисани, а цветът на другия изкуствен. Беше залепен с топъл силикон и изглеждаше, като истински. Дори и аромат имаше, очевидно някакъв траен парфюм.
Нямаше смисъл да се разправям в магазина, защото и хората там най-вероятно не знаеха. Подобни евтини кактуси, повечето хибридни видове, се внасят от Холандия за жълти стотинки и изглеждат ефектно, но много от тях не оцеляват. Фалшификацията не е дело на източноевропейски емигранти и си е доказателство, че мошеници има навсякъде. Както и нагли лицемерни политици.

И понеже, така и така сте тук, искам да ви попитам нещо. От началото на месеца направих нов блог. Малко се отпуснах, започнах да снимам по-често и както някои познати направих Фотоблог. Вижте го:


Проблемът е, че се колебая, дали не сбърках с него. Снимките няма да са само от ежедневието, а ще се опитам да запечатам някои от нещата в родния ми град. Замислил съм да снимам неща свързани с историята и настоящето, като дам и своята позиция. Мисля дори да добавя отделен етикет -Самоков. Градът ни е малък, но има какво да се покаже.
Колебанията ми са, дали няма да е по-удачно, да публикувам тези неща тук. За текстовете тук никога не съм имал съмнения за темата и начина на поднасянето ѝ. Това е моят личен блог и аз решавам. Чудя се обаче, дали няма да ви досадя, ако започна да публикувам снимките тук. Този път се колебая и искам вашето мнение.

6 коментара:

  1. Според мен, няма нужда от нов блог. Този е достатъчно известен, платформата е същата... От друга страна, като имаш блог и публикуваш в него разнообразни материали - както по тематика, така и по жанр, даваш по-добра представа на читателя за себе си. Мисля, че разнообразието, което ще внесат снимките в този блог, ще го обогатят. Но! Ти решаваш :)))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Стигнах и аз до този извод. Все пак няма да добавям снимки всеки ден, а другите теми няма да пострадат. Засега ще запазя новия, но най-вероятно рани или късно ще го изтрия. Няма кой знае какво в него.

      Изтриване
  2. Като представител и на Близнаци, считам, че всеки има нужда да споделя нещата по начин и на място, което сам избере. Тук те виждам разказвач, в Другия - иначе, защо да не кликвам и на трето място,за да се насладя на гледките, представени от теб, видяни по твой начин...
    Аз съм за...Третия /или повече, не знам :))/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За съжаление така се разкъсвам, а тук и сега има различни неща. Това място не е тематичен блог, като другия а лична страничка и се надявам, че ще останете доволни и в бъдеще.

      Изтриване
  3. аз бих си направила всичко накуп. дори да ти идва да пишеш по няколко пъти на ден, по-добре всичко да си е на едно.

    ОтговорИзтриване
  4. За някои блогуването е като детска игра! Според мене-1 блог,ще разнообразява четенето на приказки всеки ден!

    ОтговорИзтриване