Играчки и оръжия








В почивните дни има моменти, когато центърът на града е пуст. Без хора, мястото изглежда по-различно. По-свежо е, но някои недомислия изпъкват и приковават погледа.
На първата снимка е една от новите детски площадки. Красиво и приятно място. Има и видеонаблюдение, което не пречи на градските пияници, да използват пейките, когато няма майки с деца, но поне не се чупи.
На метри от площадката е едно недоразумение, в което сигурно са вложени повече пари. Две стари оръдия от едно вече несъществуващо военно поделение, красят градинката. Не мога да разбера подобно съседство, но болният мозък, който е планирал мястото, очевидно си е имал причини. Добре поне, че вместо оръдията не е поставил ракетна установка от другото градско поделение.

3 коментара:

  1. Симетрията! Основата на тоталитарната хармония....обаче мен като естет и обикновен дизайнер ме дразни липсата на централно акцентиращ елемент и една одървена зенитна ракета щеше да е много яка между двете оръдия...Оная банална фасада в дълбочина не е удачна (смях?)
    ---
    А иначе ме впечатли чистотата...И това, че оръдията не са отпътували на някъде за разфасоване и скрапиране...с гуми са и няма да се вдигне шум (смях), но викаш има наблюдение. Мисля си понякога, хубаво е, че тази наблюдателна техника поевтиня (пак смях)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Фасадата отзад е бившия Дом на Народната Армия. Недоразумение, което стърчи с цели осем етажа без прозорци в този цвят. За наблюдението поне така пише, но доскоро само пишеше.Тя и чистотата е измамна, но не ми се снима встрани:)

      Изтриване
  2. Христос Воскресе!Живи и здрави!Много щастие и късмет!Светли празници!

    ОтговорИзтриване