За ягоди

Днес ходих за горски ягоди. Вече втора седмица се оглеждам по пътя за работа и прецених, че вече са готови. Сладкото от диви ягоди ми е любимо, като може би единствено повече обичам шипковия мармалад.
Времето е чудесно, а в ранните часове жегата почти не се усеща.
Бях в местността Лаго край града, за която ви разказах миналата година. В други години, без да се налага да ходя много, кофичката се пълни за два - три часа.





За съжаление тази година не успях. Ягодите са едри, но ги няма. За сметка на това комарите са в изобилие и дрехите не ги спират.След около два часа едва бях покрил дъното на кофичката, но загубих някъде капака ѝ.





За утеха направих малко снимки. Тежката зима е счупила доста дървета и клони. Започнато е някакво разчистване, но кога ще привърши, не се знае.





Мястото е любимо за излети в почивните дни, но в ранните часове почти нямаше хора. За сметка на това следите им са навсякъде.





6 коментара:

  1. :D Тъкмо ти завидях за сладкото от ягоди, пък то! Сега ми остана съвсем малко да ти завиждам за яденето на самите ягоди. :D
    А падналите дървета било екологично да се оставят, ако не запушват някакви пътни/речни артерии, ме просветиха преди време. На мен ми е чудно, че са останали въпреки това. Вие цигани нямате ли? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не ги хапнах аз, но няма значение. Ще компенсирам с малините от двора:) Прочистването определено трябва да се прави. Виждал съм гори, които са изоставени. Не са приятна гледка. Иначе си имаме и горска мафия, но районът не и е удобен. Те не се занимават с падналите дървета, а режат там където могат лесно да откарат материала.

      Изтриване
  2. :) много обичам и аз... ние правим редовно излети по южните склонове на Витоша, но при нас ягодите сега цъфтят...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще узреят до две три седмици. Дано при вас има повече, а комарите да са по-малко. Надупчиха ми лицето, като с картечница:)

      Изтриване
  3. Надявам се да си оцелял и днес да си на работа! Позната картинка с околната среда!

    ОтговорИзтриване