Подарък за вас

Покрай изгубеното време, в усилия да намеря издател на част от нещата тук, имам и някаква полза. В архива ми са три подборки с текстове от този блог. Подбрани, частично редактирани и подредени по мой вкус мисля, че се получиха сравнително добре.
Както обещах преди около две седмици, когато имам време, ще превърна тези подборки в подобие на е-книги. Не съм много добър в това, но днес мога да ви представя първата.
История с две рози е с името на първия ми разказ - приказка и подборката започва с него. Следват разкази основно от първата година на блога. Втората част е с приказки, но ще видите сами. Промених малко проекта на корицата, но така ми харесва повече.
Подборките са на разположение за свободно сваляне в два формата -pdf и doc. Вторият е, за да може всеки да форматира по свой вкус, съкращава или добавя, за да му е удобно и приятно за четене.
Направих нова страница, която можете да видите в лентата горе. От там ще можете да свалите и следващите подборки, когато станат готови. Не се изисква регистрация за сваляне.
Можете да отидете на нея и от тук:


Дано подбраните текстове ви харесат. Ако имате забележки, ще се радвам, да ги споделите. Сам виждам някои недостатъци, но толкова мога. Наложи се например, да заменя удареното ѝ, защото на някой компютри установих, че се визуализира. Не съм оформил и прехвърлянето на нов ред, защото нямам излишно време, а в текста още има правописни грешки.
Следващата подборка, която ще започна, ще е Страната на фантазиите. Лично аз си я харесвам повече, дори от подборката с приказките и се надявам другата седмица и тя да е готова.
И още нещо. Съзнавам напълно, че пускайки текстовете за свободно ползване, губя всяка възможност, някой ден текстовете да се издадат на хартия. Няма издателство, което би си позволило подобен лукс, защото печалбата е на първо място, но съм казвал винаги, че не желая да печеля от текстовете тук.
Приятно четене!

9 коментара:

  1. Браво! {}

    Само че Влади, линкни страницата в блога, където е книжката, защото се залутах, докато я уцеля.

    ОтговорИзтриване
  2. Линкнал съм я. Кликни на Избрано :)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен и безценен подарък Влади, благодаря ти много за него...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз съм благодарен за всички страхотни хора, които познавам, чрез блога.

      Изтриване
  4. Благодаря,Влади!Винаги съм чела твоите разкази и приказки с удоволствие и ще продължавам да ги чета!Все си мисля, че творбите ти ще намерят своя издател и ще достигнат до много повече читатели!Желая ти нови творчески успехи!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря, Влади!
    Чудесен подарък ни правиш! :):):)
    Ще продължавам да идвам при теб! С удоволствие!

    ОтговорИзтриване
  6. Аз не знаех, че търсиш издател, но си го мислех... Т.е. мислех си, че трябва да се публикуват приказките ти, защото повече хора трябва да ги прочетат :) И аз лично бих искала да ги подаря на някого, които иначе вероятно няма да седне да чете в блога.. Пожелавам ти успех с търсенето, не се отказвай! Знам колко е лесно да се каже, но пък... много неща ги има в Интернет вече, всички авторски права изчезват след 70г от смъртта на авторите, а все още се издават и Шекспир, и Вазов, и т.н.... Така че това не би трябвало да е причина...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност не търсех. Стана случайно и както винаги се случва с мен се запалих. Да си призная една от причините беше, че исках да подаря една на майка си. Тя е от старото поколение и компютрите я плашат. Прочела е едва три или четири неща от тук.

      Изтриване