Общината

От месец - два ми се иска да представя в снимки центъра на Самоков. За съжаление все още търся точните места и снимки. Прекалено разнолик е, а малкото хубаво съжителства с много грозно и истинската картинка се губи. Може би, задачата е непосилна за мен или пък бъркам, опитвайки се да обобщя несъвместими неща.
Ето например, на долната снимка е старата страда на общината. Всъщност не цялата сграда беше заета от администрацията. На първия етаж се намираха градските хали. Огромен студен магазин облицован с плочки , в който или нямаше нищо, или имаше опашки за олио, брашно или нещо друго.



От тогава населението на общината не се е увеличило. Поне не толкова, че да оправдае новата общинска сграда. На преден план всъщност е бившият Партиен дом, където днес се намира Общинската библиотека, бюрото по труда и офисите на няколко партии







Бялата нова сграда и без тази част е огромна, но се пука по шевовете. Дотолкова е препълнена, че част от работещите в общинската администрация са принудени, да прекарват работното си време в кафенетата наблизо.
Как ли са се справяли навремето?

Няма коментари:

Публикуване на коментар