Canon PowerShot SX700 HS

Сигурно през тази година съм бил много послушен или пък просто съм много мечтал, или пък съм бил късметлия, но нямам право да се оплаквам. Не смея и да се похваля, но новия ми фотоапарат го заслужава.
Това е и той.


Марката е Канон, разбира се. Ако при избора на предишното фото надделя това, че беше най-евтиният модел, който се предлагаше, сега не исках друга марка.
Всъщност старият Canon PowerShot А2500 е чудесен компактен апарат. За снимки при достатъчно светлина и близко разстояние е отличен. Често обаче метър или два разстояние правеха невъзможно, снимането на нещо, което исках. По-слабата светлина също го правеше безпомощен. Затова от пролетта започнах да търся апарат с по-голям зум и възможност поне за частични ръчни настройки.
Търсенето е лесно, защото предлагането е голямо, обаче финансите са по-големият проблем. От моделите, на които се спрях Canon PowerShot SX700 HS, беше апаратът, на когото винаги се връщах, но цената ме спираше. Е, има и много по-скъпи модели, има и полупрофесионални на по-ниски цени, но мисля, че си взех това, от което се нуждая. Отделях по някой лев още от лятото и не съжалявам.
Апаратът малко ме изненада с големината и теглото си, но като размери е по-близо до компактните модели, а това, че е по-тежък се оказа предимство, защото го усещам в ръката. Проблем се оказа и намирането на подходящ калъф, но с малко творчество, вече и това е решено.
Това са характеристиките:

Canon PowerShot SX700 HS

Все още го разучавам, макар, че качих вече първия албум със снимки във Фейсбук. Времето тези дни не е подходящо и за разходки, но пък имам време да прочета повече за функциите и да направя няколко експеримента. При едни и същи условия определено снимките са по-добри от тези със стария апарат. Ето и няколко, които не можех да направя със старото фото.





Ще ми е нужно време, за да се науча да използвам най-доброто от апарата, но няма да е трудно.

2 коментара: