Седмицата 22 2017

Търся светлината на слънцето, но виждам облаците. Не само в небето...
За пореден път се заричам, да затварям очите си за всичко, което е фалшиво. Ще си купя черни очила, антифони за ушите и лепенка за устата. Защо да се вълнувам за свят, от който ще съм част само още не повече от двадесет години? Свят, в който хората, ако не са истински приятели, приемат всяка забележка, като лична обида. Фалшивите ласкателства обаче се приемат с удоволствие...
След дълги колебания, си купих тази книжка. От миналото лято се опитвам да направя списък със сншмки на птиците в околностите на Самоков. От 426 вида птици в България в околностите на града съм успял да определя около 90. Плюс още десетина вида, които съм виждал, но не съм успял да снимам.Смешно е, но Градинската червеноопашка е от видовете без хубава снимка. Виждам я през лятото почти всеки ден, а тази седмица ми позира два пъти. Обаче, когато бях без подходящ фотоапарат.
Маковете цъфнаха навреме, но миналата година, по това време видях и първите узрели горски ягоди. Комарите също се появиха навреме. Имам три ухапвания по челото и безброй по темето.


Пеперудите също закъсняха тази година. Или аз зъкъснях с първите снимки.


А този бръмбър ме посрешна една сутрин. С имената на пеперудите и насекомите, дори Определител няма да ми помогне.

1 коментар:

  1. Де да можехме да си затворим сетивата за фалша...
    Обичам да надниквам тук и да се любувам на чудесните ти снимки.
    В тях определено няма фалш!

    ОтговорИзтриване