Седмицата 48 2015

Седмица на контрастите. Дъждовна, студена, но имаше и красиви мигове.





Снегът ни подмина. Вече е валяло в цялата страна, но в Самоков едва тази сутрин има малко сняг по колите и покривите. Влагата обаче е навсякъде.


А има ли влага има нов живот, дори и само мъх.


Бялата чапла се е появила много рано. Миналата годиная видях чак през февруари. Цяло лято се опитвам да хвана в обектива три сиви чапли, но нямам късмет. Имам само няколко лоши снимки, в които съм ги хванал в полет. Дано имам повече късмет с бялата.


И още птици...



В края и няколко думи за писането. Не съм написал повече от ред от около два месеца. Нахвърлям идеи и си почивам. Причината е, че всеки започнат текст не се побира в къс разказ, а иска да расте и да се развива. Изисква време и внимание, което не мога да отделя. Уморен съм в края на годината.
Предполагам, че някои от вас помнят, че довърших първия си роман "Кланица". Редактиран е, но вече е сигурно, че няма да има издател, а не мога да си позволя да го издам на хартия със собствени средства.
Не зная какво да го правя. Може би ще го публикувам тук по някое време, глава по глава или ще го оформя като електронна книга, която ще се разпространява безплатно. Ако някой иска текста, не е проблем да му го изпратя и сега.
Тази година започнах и втори роман - "Кръстопът". Получава се нещо интересно и различно, но след като написах поне половината, видях че трябва да се върна в началото и да подредя детайлите, за да отстраня някои разминавания.
Това обаче ще се случи през другата година и то не преди да напиша "Песента". Тя вече е написана и подредена в главата ми и няма да отнеме много време, а ще ми достави по-голямоо удоволствие. Разбира се, остава въпроса, какво ще правя с готовите текстове, но за това ще мисля, когато сложа последната точка.

1 коментар: