Седмицата 45 2017 Закъснели цветя

Есента е богата на топли цветове, но сред изсъхналите треви и листа, погледът ми открива късно разцъфнали цветове, объркали времето. Вече няма пчели и пеперуди, които да се нахранят с нектара им. Вече е късно да имат семена, от които другата година да поникнат следващите цветя. Объркани закъснели цветя или просто жажда за живот.


Може би цяло лято са се колебали, дали да разцъфнат? Може би, са били заети с нещо друго, по-важно от това? Може би това са семена, които не са искали да чакат до пролетта?
Всъщност тези въпроси са за хората. Цветята са си просто цветя. Хората имат нужда от причини, за да правят нещата. Или да не ги правят... Хората вярват, че нещата трябва да се правят в точно определеното време.


Снимките днес са част от тест на новото ми фото. За съжаление, старият ми цифров фотоапарат от доста време страда от праха, проникнал в него. Служи ми повече от три години, но петната на снимките го правят безполезен.
Реших този път да не отделям много средства. Заложих на познатата ми марка Канон и избрах най-евтиния компактен фотоапарат - Canon IXUS 185. Няма възможностите на стария, но и без това повечето функции не се използват. Например, защо ти е увеличение над 100 пъти, когато стабилизацията не е толкова добра?
Резултатите от теста са приемливи. По-добри резултати от стария, при пейзажи и малко по-слаби при макро. Обаче и при двата теста нямаше достатъчно светлина, затова очаквам, че новият апарат ще замени достойно стария.

Няма коментари:

Публикуване на коментар