Днешните новини в аванс

– Уважаеми слушатели на нашето радио,
Днес ние имаме празник, но засега няма да ви кажем какъв точно. Разчитаме, че вашия интелект не е достатъчен, за да се досетите сами. Вместо това сме ви подготвили малка изненада. Ще ви представим днешните новини, още преди да са се случили.
Разбира се съществува малък риск, да пропуснем някое събитие, но гарантираме достоверността на информацията, която ще ви поднесем. Ние никога не бъркаме, защото създаваме новините, а не ги следваме, като конкурентното ни радио... Бийййп.
Започваме с ексклузивна новина, която ще се случи още в ранните часове на деня. Американския флот намиращ се в акваторията на Черно море е бил потопен, от флотилия съставена от салове и еднодръвки. Флотилията ебила съставена от стотина истински български граждани, другарки и другари, решили да се заселят завинаги в любимия им Съветски Съюз. Ръководителката на флотилията, М, още с акостирането в Крим, любезно даде интервю първо за нашето радио:
– О, американските кораби ли? Не беше никак трудно. Горките така се бяха втренчили в небето, страхувайки се да не се сблъскат с нисколетящите руски самолети, че дори не ни забелязаха. По-трудно ми беше да приема да оглавя тези другари, но нали съм пич, не можах да откажа. Притеснявам се обаче, че в парламента вече няма кой да отстоява руските... Пардон! Българските интереси.
Друг проблем, който за малко да провали чудесната ни инициатива беше, че почти цяла седмица не можахме да открием достатъчно дървета, за да построим флотилията. Където и да отидехме, гората беше вече изсечена. Едва, когато се обадих на бившите ни коалиционни партньори, въпросът се реши. „– Където е сечено, пак ще се сече!“ ми отговори С и само след час ни достави необходимия материал.
Искам да използвам възможността да опровергая една манипулативна лъжа. Някои от другарите ни, участници във флотилията бяха поканени на гости в Чечня, а не бяха откарани в чували. Любезните им домакини пожелаха лично да им обяснят, че развяването на чуждо знаме в една суверенна държава, не е признак на добри обноски и интелект. Другарите, сами са си виновни, че по погрешка развяха български знамена, но съм чувала, че въздухът в Чечня бил здравословен. Освен това другарят Путин лично обеща да разкрие убийците им. Бийййп...

Още преди световните медии, да надушат новината за гибелта на американския флот в Черно море, кораби на Шести американски флот придружени от два самолетоносача, се отправили към лобното място, за да окажат помощ.
Тръгнали, но не пристигнали. Веднага, след като преминали Босфора на борда им се качил един дребен човек, който размахвал някаква хартийка и крещял:
– Не се опитвайте да ме спрете! Аз съм български депутат! Танкисти ...бийййп...!
Човекът скъсал пагоните на командващия флотилията, ритнал заместника му в кокалчетата, забърсал два шамара на адютантката на адмирала и обявил, че прави граждански арест.
– Признайте си, че сте платени ... бийййп... танкисти!
Американците се отървали, едва когато два руски хеликоптера дошли да приберат развилнелия се супермен. Срещу две каси с водка, руските лекари сложили усмирителна риза на неизвестното лице В и го откарали в неизвестна посока.
– От хапчетата е – обяснили руснаците на уплашените американци. – Привиждат му се навсякъде танкове и танкисти. Дори е внесъл законопроект, да се забрани филма „Четиримата американски танкисти и кучето“. Обаче без хапчетата, нещата съвсем излизат от контрол.

Германският канцлерк А в извънредно интервю след час обяви, че опрощава всички дългове на Гърция. В разговор с експертите от Европейската централна банка, било договорено да се опростят в аванс и всички бъдещи дългове. Най-важното в случая е, че това важи и за всички останали европейски страни. Всяко правителство от днес, ще може да тегли, колкото пари му трябват, без да е задължено да ги връща.
– Така, де! Ние германците очевидно не можем да похарчим парите, които изкарваме с труд, ум и дисциплина. Нима е по-добре да ги държим в банките, отколкото да ги подарим на всеки, който обича да харчи?

Премиерът на България подаде оставка веднага, след като узна новината.
– След като моята приятелка, А прие моя съвет, вече няма какво да правя в политиката. Мисля да си взема почивка, за да имам достатъчно време да приемам благодарностите на некачествения материал. Бийййп... Народа де!
Освен това отдавна се каня да прочета „Синовете на Великата мечка“, а и познати казват, че мога да направя кариера в професионалния тенис. Като гледам конкуренцията, не е на нивото ми. Щом Гришо може да ги бие, защо аз да не мога?
Какво за партията? Партията си е на Ц. Това също е основателна причина, да си взема почивка. Да не мислите, че е лесно толкова години да седиш на таралеж с гол задник? Бийййп... бодли! Бийййп Ц! Да знаете, че след година-две, когато излезе от затвора, ще е още по корав.

Новината коментираха и други родни политици. В телевизионен дебат К, С, Д, П, Ст и още десетина настоящи и бивши политици, се обединиха около тезата, че разпределянето на толкова много пари, не може и не бива да стане без тяхно участие.
– Караниците стават, когато няма пари за всички – коментира един от тях. – Има ли пари всички сме братовчеди, братя и сестри и дори любовници.
След думите му в студиото избухнаха бурни ръкопляскания. След това всички присъстващи запяха на три гласа:
Не щеме ний богатство,
не щеме ний пари,
искаме...бийййп....

– Уважаеми слушатели на нашето радио,
Слушахте кратката ни сутрешна емисия, с новините от днешния ден в аванс. След рекламите, ще продължим да ви дезинформираме, какво ще се случи днес и утре. Ще ви информираме за всичко, което измислим.
И накрая едно съобщение. От днес в емисиите ни няма да даваме прогноза за времето. Екипът ни реши, че макар и случайно, някой път може да ви информираме правилно, а това ще навреди на имиджа на радиото ни. Затова приемете, че от днес занапред, всеки ден времето ще бъде същото, като днешното – първоаприлско.
Хубав и усмихнат ден, уважаеми слушатели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар