Птиците край Самоков


Започнах наблюденията на видовете птици край Самоков, някъде през септември 2015 година. Запалиха ме приятели, но в началото нямах добър фотоапарат и обектив, с който да ги уловя.
Днес апаратът и обективът ми също са далеч от тези на професионалните фотографи, но установих, че когато снимаш птиците, това не е толкова важно. Особено ако не гониш професионална изява във фотографията. По-важно е да познаваш навиците и местата на пернатото царство.
Днес 3 години по-късно, резултатът от моите наблюдения е:
94 вида птици, които съм успял да снимам и 6 вида, които само съм наблюдавал. Общо 100 вида. За сравнение, 426 са видовете наблюдавани в България.
Миналата година направих албум в Google Диск. Мисля, че там е по-удачно, отколкото във Facebook, защото снимките могат да се разгледат в реален размер и над всяка от тях има името ѝ.
Бях изтрил албума, защото установих грешки, но наскоро го създадох отново. Снимките са 144, защото на някои видове съм добавял повече от една снимка. Не всички са с идеално качество, но в бъдеще ще подменям, когато имам по-добри. Всички снимки могат да се свалят свободно за лично ползване. В албума има и текстов файл, с класификация и опис на птиците в България.

Приятно разглеждане от долния линк.

Птиците край Самоков

Няма коментари:

Публикуване на коментар