Кой разбрал, разбрал

Станал Зайо рано тази сутрин, усмихнал се на слънцето, протегнал се и тръгнал по горската пътека на разходка.
Върви бавно и си подсвирка. Стигнал до поточето и тъкмо да го прескочи, се заковал на място. На брегът се белеело едно малко листче, цялото изписано с дребни букви и цифри.
Навел се Зайо, взел листчето и докато го чел пребледнял. Разтреперил се като лист и бегом при Лъва. Подал му листчето и зачакал смирено навел глава.
Лъвът взел листчето, сложил очилата и се зачел. Лицето му почервеняло от гняв, ударил по масата и свикал всички животни на събрание.
-Имаме проблем!- започнал той.-В гората се готви преврат и този секретен план, който държа е доказателство за това. Пише си черно на бяло: „В единадесет –сваляне на коронката”. Искам да знам, кои от вас са замесени. Ще разбера и без това, но ако някой си признае, само ще го изям. Останалите да му мислят!
-Ох!- облекчено въздъхнал Зайо.- Преврат значи. Пък аз си мислех, че се подготвя донос. Защото пише: „Да кажа на Мечо за децата му”.
-Ще си кажеш ти! Всичко ще си кажеш, само нека привършим тук.-изръмжал Мечо.- Моето мнение е, че това е подготовка за обир. Пише:” Да не забравя за взема меда”.
-Може ли аз да кажа?- обадил се тихо и Ежко.
- Ти да мълчиш!-изревал Лъвът- Когато ти дойде редът, тогава!
-Според мен това е дело на комунистите!- заявил важно Бухалът-Няма преки доказателства, то те са замесени навсякъде. Или са те, или руснаците.
-Нищо не разбирате!-включил се и Вълчо- Дяволът е замесен тук. То си и написано ясно: „Да не забравя шесте неща.” Видите ли шестици, Рогатия има пръст!
-Може ли...- обадил се пак Ежко.
-Абе, на тебе не ти ли се каза да млъкваш и да си чакаш реда! – го сгълчала Кума Лиса.- Всички сте слепи! За мода става въпрос. Ето тук е най-важното:” Да инструктирам шивача”.
-Засрамете се!- изпял Славеят- Та това си е стихотворение. Вижте формата и усетете мелодията в него. Направо си е готова песен.
-Абе песен, не песен, може ли да ми дадете листчето?- пак се обадил Ежко и дори не трепнал от страшните погледи.- Ако не си изпълня задачите до вечерта, жената пак ще ми трие сол на главата. Пък Вие си продължавайте тук.
Кой разбрал, разбрал...

.

10 коментара:

  1. Слушал съм подобен виц преди много години и пак се смях на глас, както сега :))
    Весела сутрин се получи. Благодарско.

    ОтговорИзтриване
  2. Объркана работа прилича ми на нашия парламент.:)

    ОтговорИзтриване
  3. Хич не е объркана работата, ние сме обрканите:)))
    Имаме си около 1000 "ежковци", които правят всички ни на маймуни ...Само,че те не пишат като ТОЯ ежко какви работи (далавери) имат да правят, а пишем ние по блогове и форуми:)))
    --------------
    Но благодаря, че ме развесели рано...:)))
    И друго, май доста съм изпростял на последък,само като прочетох:"Навел се Зайо, взел листчето и докато го чел пребледнял"- си помислих -хайдееее.... и ме напуши смехът :)))))

    ОтговорИзтриване
  4. Добро и усмихнато утро! :):):)
    То и други си ходим с листчета... дано не ги губим ;)...
    Усмивки!

    ОтговорИзтриване
  5. Приятно четиво за добро начало на новия ден. Ние така понякога - чули, недочули... И не е виновен Ежко, а тези, които четат.

    ОтговорИзтриване
  6. Еха, ето това е добро начало на деня. Много смях :)))

    ОтговорИзтриване
  7. :) Е, всеки си има собствен поглед.
    Това ми звучи и като "едва като прочета коментарите, разбирам какво съм написал" :).
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  8. Много ми прилича на българското общество Владо:),доносници,подмазвачи и разни производни на тях,иначе приказката е много свежа!

    ОтговорИзтриване
  9. Влади, здравей:) И всичко пак опира до това, че всеки вижда това, което иска да види. Усмихнат ден:)))

    ОтговорИзтриване