48 години

Ако някой ви каже, че е хубаво да си на 48 години, не му вярвайте. Разбира се, това е малко по-хубаво, отколкото да сте на 49 или 50 години, а няма сравнение с това, да сте на 64 години.Не е хубаво да сте на 48 години. Съвсем не е като да сте на 18, 23 или дори 30. По-зле е и от това, да сте на 40 години и не се залъгвам.
Казват често, че човек е на толкова години, на колкото се чувства и наистина е така. Аз се чувствам на 48 и няма какво да направя по въпроса.
Днес трябва да ми е празник, но не съм в празнично настроение. Настроен съм за самоанализи и равносметки, но тръгна ли, се пълни само графата с минусчетата.


Годината беше лоша и не се лъжа, че следващата ще е по-добра. Не искам дори да гадая, каква ще е. Зная само, че каквато и да е, ще си е моята поредна година. Справил съм се и с по-лоши, имал съм и по-добри и ще имам. Цифрите са само начин да отброим времето, но то не се измерва с години, а с мигове. Миговете са важни, а все още имам достатъчно хубави мигове, за да се усмихвам.
Все още имам достатъчно добри мигове, за да се превърнат в приказка, разказана тук или пък изживяна, но хубава приказка.
Чудех се, дали да пиша тези редове, но реших, че си струва. Струва си, не за друго, а за да ви благодаря.
Благодаря, че ви има, приятели!

10 коментара:

 1. Честит рожден ден! Желая ти повече оптимизъм и много късмет! А иначе възрастта е въпрос на усещане, не на години:) Аз още си стоя някъде на 15:)Весел празник!

  ОтговорИзтриване
 2. Да си жив и здрав, да си щастлив с близките си и да ти се случват само хубави неща! И не гледай към календара.

  ОтговорИзтриване
 3. Влади, остаряването идвало когато спомените станат повече от мечтите, затова ти пожелавам много мечти за преследване и здраве, за да се радваш дълго на постигнатото!

  ОтговорИзтриване
 4. Не е страшно, годините са..за другите, да отброяват. Важно е как се чувстваш, като се събудиш сутрин :)
  А щом продължаваш да пишеш тези чудесни приказки за пораснали деца, значи си млад по душа!
  Честит празник!

  ОтговорИзтриване
 5. Честит рожден ден! Здраве и повече сбъднати желания! Отдай се на хубавия миг, а за равносметка и самонализи - я колко зимни дни са напред.:)

  ОтговорИзтриване
 6. Честит Рожден Ден! Много, много здраве и още хиляди мигове, за които да си струва да пишеш :)))))
  Специални поздрави с пожелание за един хубав празник!

  ОтговорИзтриване
 7. Честит Рожден Ден, Влади! Вдъхновение и много сбъднати мечти!

  ОтговорИзтриване
 8. Мисля, че всяка възраст, до която достигаме и през която минаваме има своите плюсове и минуси. Когато се изниже младостта съжаляваме за нея, но и тя е била белязана от напрежения и противоречиви страсти.
  И тук те поздравявам и ти пожелавам да си здрав! Пожелавам ти и много хубави мигове, които да те усмихват!

  ОтговорИзтриване
 9. Честит рожден ден!!!
  Може да напишеш приказка за живота си на 64. Или тя е приказката на Бийтълс за 64.
  Ако не ти харесва промени това, което правиш сега.

  ОтговорИзтриване