Скъпи Дядо Коледа

Скъпи Дядо Коледа,
Тази година отново ти пиша в последния момент. Мислех, да го направя още през юни или през юли, но все отлагах. Както правя за всичко в живота си, все си казвам, че имам много време и накрая изпускам всички срокове.
Скъпи Дядо Коледа!
Как си? Как са джуджетата, Снежанка и елените?
Сигурно рядко в някое писмо, те питат за това? Хората пишат на теб, а мислят за себе си. Искат подаръци, подаръци и подаръци. Искат, искат и искат.
Не се интересуват, какво ти струва това. Не се интересуват, дали това, което искат е реално и възможно. Свикнали са, да те приемат, като някой от онези герои от комиксите и филмите. Не могат, да си представят, че можеш да боледуваш, да страдаш или да си тъжен.
Супергероите, нямат право на това! Супергероите са винаги там, където трябва и вършат това, което трябва!
Супергероите са супер, нищо че са измислени или пък точно заради това. Измислени са, защото хората се нуждаят от точно такива измислици. Нуждаят се от неща, които винаги са или черни или бели. Неща, които винаги са само добри или само лоши. Това им дава сигурност, в един свят, където дори крайностите се преплитат.
Скъпи Дядо Коледа!
Зная, че и ти си измислен. Зная, но въпреки това ти пиша. Няма начин, да не го направя и сигурно ще го правя отново и отново. Зная, че си измислен, но ти си една от най-чудните измислици на хората. Ти си чудо, а чудесата най-често се случват по Коледа.
Скъпи Дядо Коледа!
Чудех се дълго, какво да си поискам. Не искам подаръци! Поне не от тези, които се оставяш под елхата. Само че, има много начини, да направиш на някого подарък, а ти ги можеш всички.
Първо мислех, да те помоля....
Обаче се отказах.
После реших, да поискам....
Само че, размислих и отново се отказах.
Измислих още много неща, които да ти поискам, но като размислих всички ми се сториха дребни и незначителни.
Скъпи Дядо Коледа!
Сигурно няма да прочетеш това писмо до края. Зная, че дори да си супергерой, пак не можеш да се справиш с милиардите писма, които получаваш. Зная, че не можеш, да задоволиш всички искания за подаръци и очакванията на хората по цялата Земя. Зная, че колкото и да се стараеш, все някого ще пропуснеш, дори да е бил послушен през цялата година.
Затова скъпи Дядо Коледа, не моля само за едно. Бъди такъв, какъвто си! Продължавай да бъдеш една от най-чудните измислици на хората!
Направи така, че и тази Коледа да се случат чудеса! Може да не са големи чудеса, може да не са ярки, като коледните светлини, но нека има чудо за всеки човек! Защото хората могат без подаръци, но без чудеса, не.

Няма коментари: