Търси се: Идеалният гражданин

Измислена Република с югоизточно изложение, с цел увеличаване на народонаселението търси:
ИДЕАЛНИЯТ ГРАЖДАНИН

ИЗИСКВАНИЯ:

Ръст – Среден
Тегло –Средно
Цвят на косата- Без значение
Цвят на очите- Без значение

Здравословен статус- По възможност да не боледува никога, а ако все пак това се случи, да не разчита на здравната система, а да се лекува сам, с помощта на бабините рецепти.

Работоспособност- Отлична. Да може да работи поне 18 часа, без почивни дни, без изисквания за възнаграждение и осигуровки. Ако все пак има претенции за заплащане, да бъдат под минималните за страната.

Хранене- Желателно е кандидатите да се хранят веднъж дневно- на обяд. От закуските се спестява, а вечерите водят до наднормено тегло.

Образование- Без значение. Единственото изискване е кандидатите да са чели поне една книга от задължителните в началните класове. („Под игото” е отличен избор и носи допълнителни точки).

Политическа ориентация- За предпочитане е кандидатите, да са аполитични, или пък ако все пак не са, да са верни до гроб само на една Партия.

Вероизповедание- Без значение. Достатъчно е да вярват на всичко, което им се казва от тези, които са на власт в момента.

Гражданско поведение- Желателно е да бъде активно, но да се ограничава само в интернет пространството и (или) в кръчмите.
Допускат се оплаквания и протести, от всичко и срещу всичко, при условие, че оплакванията се отнасят за решаване от институциите срещу, които са насочени.

ВАЖНО:
Местата за прием са ограничени, а още преди обявата да се публикува, са подали документи около един милион български граждани. Побързайте! След одобрение имате шанс да участвате в най-големият BIG BROTHER, правен някога...

.

10 коментара:

  1. Аз търсех държава, тука се търси гражданин. Тази обява не одговаря за мен де.

    ОтговорИзтриване
  2. Единственно участието в BIG BROTHER-а ме блазни, но по технически причини /липса на говор/ вероятно ще бъда отхвърлен като неатрактивен и това ми охлажда желанието :(

    ОтговорИзтриване
  3. Мисля, че трябваше да допълниш към изискванията „да знае английски“ и „да ползва компютър“. Без тях всичко е някак... ирационално :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ужаст... Не се вписвам... Аз съм ниска и трътлеста... И с`я к`во? :))))))

    ОтговорИзтриване
  5. @Руми, то върви в комплект:)
    @Кръстю, то други печалби няма, но пък няма и кастинг за Big Brother , няма:))))Участва се по право.
    @slavuncho, не съм го писал аз:)Но, поне за компютърът се подразбира:)))
    @Златина, комисията по приема е корумпирана. Аз вече ги подкупих и съм вътре:)))

    ОтговорИзтриване
  6. Това е точния профил на българите в чужбина, да се уточня Европейски съюз. Не знам защо наистина физически имаме някакъв среднист вид спрямо другите, които са или високи, или ниски, или много бели, или много по-тъмни и т.н. Работи се 18 часа, често на повече от едно места, също без много боледувания. И за протестите е вярно. За местна партия не гласуват и остават верни на последната си любима партия от БГ. Така, че всички така описани вече са в чужбина. Даже компютър знаят, за да си говорят с БГ, и английски, за да дават интервюта...

    ОтговорИзтриване
  7. Боряна, не се бях замислял от тази гледна точка.

    ОтговорИзтриване
  8. Аз пък , макар да отговарям на повечето условия и да надхвърлям някои от тях, няма да се записвам. Защото ми е писнало да се вписвам. И дори ми е някак трудничко да се впиша даже във видимия сарказъм на статията.Като че чувството ми за хумор по тази тема ми се е изпарило. Кофти.

    ОтговорИзтриване
  9. Николай и моето го няма:(. Затова предпочитам да пиша приказки- донякъде ми връщат, неща които съм загубил.

    ОтговорИзтриване