Петък 13

Мразя тази комбинация! Мразя я, мразя я, мразя я!
Мразя я! Единствената ми утеха е, че такова съвпадение може да се получи само два пъти в годината.
Денят ми започна зле. В три часа ме събуди телефонът, който бях забравил да изключа. Естествено, че беше грешка! Само, че идиотът отсреща упорито твърдеше, че не е ме засипа с подробности за някакви сделки и много пари, които зависели от моето решение. Затворих телефона и го изключих, но не можах да заспя веднага. Затова пък на сутринта успях да се успя. Половин час само, но в днешният луд свят това е много време. Направих кафето и пуснах компютъра, но за пръв път от година нямах интернет. Докато опитвах да се свържа въпреки всичко успях да залея клавиатурата с вряло кафе, а останалата част от чашата разлях върху новия си панталон. Не пожелавам на никой миговете, които преживях мъчейки се да отлепя панталона от себе си и същевременно гледайки пороят от искри излизащи от новата клавиатура.
Успях все пак да приведа всичко горе-долу в ред и запрепусках към работата. Точно по средата на пътя, обаче забелязах ,че хората ме гледат странно. Причината беше, че в бързината бях успял да обуя две различни обувки, които освен по модела се различаваха и по цвят. Още един спринт на обратно.
Пристигнах на работа със закъснение, което не е проблем, но за моя изненада на работното ми място ме чакаше шефа. Ново двайсет. Обикновено не идва по-рано от 10.30 часа. Настроението му беше като на разярен носорог, а и сигурно факта, че на любимата му вратовръзка се тъмнееше мазно леке, не предвещаваше скорошно успокоение. Тресна ми на бюрото куп рекламации и следващите 10 минути децибелите надминаха ревът на реактивен самолет. Не бях аз причината за тези дефекти и когато бурята утихна и шефа се запъти към вратата му го казах. Само, че обръщайки се да чуе моите думи човекът успя да се спъне в кошчето оставено, кой знае от кого на средата на стаята. Не каза нищо, но изхвърча от стаята почервенял, като домат.
Отиде ми и обещаното повишение на заплатата.
Петък 13. Мразя тази комбинация!
На връщане от работа мислех, че денят вече е свършил и дори се усмихнах на слънчевите лъчи. В следващият момент кракът ми хлътна в една дупка пълна с вода и умело замаскирана със счупена плочка. Съсипах си втори чифт панталони за един ден. Единственото, което ме крепи в момента е, че до края на годината няма да има повече подобна комбинация. Остава само да преживея следващите няколко часа и всичко ще е наред.

* * *
Горната история не ми се случи днес. Не се е случила и на никой от вас. Някои от нещата, описани в нея могат да ми се случат, или вече са ми се случвали. На други дати и в други дни от седмицата. Днес, обаче беше нормален и спокоен ден без да се случи нищо необичайно.
Не вярвам в подобни неща. Ако бяха верни щях да го забележа. Досега не съм забелязал каквито и да е отклонения в случващото се около нас свързани с датата 13, дори и да е петък. На всичко отгоре съм роден на 13.12 и ако имаше подобна прокоба животът ми щеше да е низ от нещастия:). Петък пък ми е един от любимите дни, като и на много от вас, заради приключващата работна седмица.
Разликата между днешният ден и останалите е само, в постоянното слушане как всеки се опитва да обясни дребните проблеми и собствените си грешки със „злокобното съчетание”.
Цифрите са ни виновни за всичко! Да, така е! Математиката е велико нещо и с нея може да се опише всичко на този свят. Изучава всяка цифра и комбинация от цифри, но числото 13 не се различава с нищо. Най-обикновено число. Напълно безвредно.

Докато пишех се сетих, за едно старо радиопредаване. Казваше се „Неделя 13”. Харесвах го и песента, която започваше беше една от любимите ми. Помня мелодията и част от думите, но ми се губи доста от текста. Преди година я търсих в нета, но не можах да я открия. Ако някой я помни нека помогне. Ще му бъда благодарен.
Помня със сигурност само тези думи:

Тринайсет сладки мига
за цял живот ти стигат,
има ли с кого да ги делиш!
С приятели тринайсет
най-хубаво е знай се
.......

На тези, които въпреки всичко вярват в лошият късмет, съпровождащ петък 13, пожелавам да стиснат зъби и късмет!
Остават още само 6 часа:))).

....

11 коментара:

  1. ПЕТЪК 13 ТИ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ТРИ ПЪТИ В ГОДИНАТА, А НЕ ДВА.ТАКА , ЧЕ ВНИМАВАЙ И ПРЕЗ НОЕМВРИ

    ОтговорИзтриване
  2. на КИРИЛ КИРОВ
    Това е като вярваш на хората.Не съм го проверявал,но ще имам още един хубав ден:))).

    ОтговорИзтриване
  3. krotalka

    Смях се на първата час, помислих, че си от суеверните и имено заради това са ти се случили нещастията. После вече видях закачката.
    Петък 13 е ден като всички останали. За мен си беше нормален, даже по-добър от вчерашния. Тук грееше слънце и времето предразполагаше за разходка. Какво по-хубаво от това.

    ОтговорИзтриване
  4. Разказът ти беше невероятно преживяване за края на моя ден...Благодаря ти.:)

    ОтговорИзтриване
  5. петък 13 винаги е бил супер ден. Само дето днес е рпедпоследният работен ден преди неделята :D

    ОтговорИзтриване
  6. на krotalka
    Така си беше.Всеки ден си е хубав по своему.

    ОтговорИзтриване
  7. на scarletpearl
    Радвам се,че съм успял да те накарам да се усмихнеш.:)))

    ОтговорИзтриване
  8. на анонимен
    За мен обаче беше последен работен ден за седмицата.Уредих си почивка за днес така,че всичко е идеално:).Това е да си роден на 13:)).

    ОтговорИзтриване
  9. :)))Мдааа,освен,че всичко започна на криво ,по случайност ми попадна и снимка на жената на приятел в порно сайт,които се оказаха няколко де....а сега де!:))))

    ОтговорИзтриване
  10. Ако решим да си търсим оправдание, все ще си намерим с какво да обясним несгодите си :)

    ОтговорИзтриване
  11. Стрелката затрепери, 13 пак отмери,
    казват, че фатално туй било.
    Защо ли пък фатално, напротив идеално
    е това тринайсето число!


    С приятели 13 по весело е знай се,
    даже и когато затъжиш.
    13 сладки мига за цял живот ти стигат
    има ли с кого да ги делиш...

    ОтговорИзтриване