Един месец „Прочети това”

Времето върви бързо, а миналата седмица се убедих за пореден път, че е така. Сетих се ,че „Прочети това” днес става на един месец. Спомних си началото, тревогите и напрежението. Вече ги няма и въпреки, че в този изминал месец имаше и проблеми, нещата вече се стабилизираха. Вече може да се каже, че Прочети това намери своето място и върши отлично задачата, заради която беше създаден.
Малко скучна статистика* - към 19 часа на 07.12.2009 година:
Публикувани линкове - 246
Общо посетители - 13 900
Уникални – 12 200
Последователи – 74
Абонати – 92
Всеки втори посетител е прочел поне още един материал. Само около 20% от посетителите, не са разгледали оригиналната публикация, а са се задоволили само с информацията от линка. Все пак средно един материал е разгледан от около 50 посетителя, което е добра цифра.
Доколкото следя блоговете, към които са поместени линкове почти всички са се сдобили с нови читатели, което беше и една от основните цели.
Статистиката сама по себе си не е толкова важна, но в случаят я цитирам, защото тя показва, че сме на прав път и правим нещо хубаво. Материалите са разнообразни и има за всеки вкус по нещо. Примързя да преброя към колко блога има линкове, но са многооо...

Тук е мястото да благодаря на всички, които се включиха в екипа и допринесоха за развитието на блога. Никога нямаше да добия куража да започна без тях. А те са:

Балтазар Иванович
Блага
Ирония Идиотова
Павел Борисов Николов
Юлиян
Aquawoman
Dimitrana S.
d_r_watson - Мария
Lili
Teddie

Знам, че имаме още работа и не трябва да се успокояваме, а и има какво да пипнем тук там, но сме оставили нещата за след Нова Година. Тогава ще мислим, за нови сътрудници и неща, които могат да помогнат за да стане работата му още по-ефективна. Приемаме и съвети, защото не сме всезнаещи. Има и критики, но и това е нормално, а и не са злонамерени.
Още нещо, което трябва да спомена. В момента изчаквам становището на всички участници за по-тясно сътрудничество с БЛОГА НА ДЕНЯ. Някои от материалите в Прочети това ще бъдат излагани на ротационен принцип и в БЛОГА НА ДЕНЯ, а ние вече добавихме анкетата за гласуване и всеки ден представяме победителят за деня.
БЛОГА НА ДЕНЯ беше създаден около седмица преди Прочети това и се развива отлично. Общото е, че и двата блога са създадени не за лична полза, а за да популяризират другите. Малко са такива инициативи за съжаление. Когато някой направи нещо хубаво и полезно, резултатите не закъсняват.
Това е. Следващата дата, която ще чакаме ще е годишнината на Прочети това.
Тогава ще помисля и за торта :).

*
Има разминавате в различните броячи на посетители. Цифрите са осреднени, но важен е порядъкът, а него си го бива!

.

13 коментара:

  1. Хай на тези които направиха честито ! И на нас които научихме още честито!Дано се развива и занапред.

    ОтговорИзтриване
  2. Щом ще има и торта за годишнината- ще я чакаме с интерес...Пък и току-виж сме спретнали една уникална блогърска торта!
    Успех !

    ОтговорИзтриване
  3. Мен е малко силно да ме броите в екипа, защото имам изключително скромен принос, но това ще се оправи.

    Честит празник на всички студенти :))

    ОтговорИзтриване
  4. :) Бързо се е извъртял тоя месец, наистина, и на мен ми се струва, че все едно започнахте вчера.
    И начинанието ви излезе успешно, за което ви поздравявам :)!
    Но си пропуснал в списъка Руми, която ежедневно ви качва немалко линкове в Свежо, принос, който също не е за пренебрегване, държа да отбележа :).
    Успех и занапред!

    ОтговорИзтриване
  5. Не само торта, ами и парти трее да има. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Gloxy какви ги приказваш аз нищо не правя , само това което харесвам.Най лесното.

    ОтговорИзтриване
  7. Владо, радвам се, че споделяш добри новини :-)

    Не мога обаче да не изкажа стеснението си от също сравнително скромния си принос, но ще компенсирам след Коледа, обещавам да разполагам с повечко време :-)

    На всички блогъри пожелавам здраве, много усмивки, веселие и празничност през декември!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря на всички!
    Балтазар и Димитрана, още в началото казах,че участието в Прочети това е право и възможност. Не задължение. Знам,че ще наваксате.
    Забравих специалните благодарности на Руми! Съжалявам:(

    ОтговорИзтриване
  9. :)) Само те подсетих,Влади, не ти се карам.

    Руми, престани :)!

    ОтговорИзтриване
  10. Да сме живи и здрави, да се поздравим и за първата годинка :)

    ОтговорИзтриване
  11. Честито! Така и не намерих смелост да поискам да се присъединя към екипа, не съм дорасла за това вероятно. Може би, някой ден...Засега мога да кажа едно - чета ви, обичам ви!

    ОтговорИзтриване
  12. @Aquawoman, сигурен съм, че ще стане.
    @Алиса, в момента сме спрели приема на нови членове, но по-нататък защо пък да не те видим и теб в екипа. Мария и Теди, се обадиха веднага и определено успешно се включиха.
    @Павка и годината ще мине така:).

    ОтговорИзтриване