Новото фото

Преди десетина дни фотоапаратът ми се повреди. Имам го над две години и бях свикнал с него макар, че напоследък рядко правех снимки. Не беше от скъпите модели с много опции и възможности, но не се и напъвам да съм фотограф. За запазването на мига с прилично качество е достатъчен и съвременен фотоапарат от типа на така наречените „сапунерки“, а всичко над 6-8 МР си е излишен лукс.
Затова и при избора на новото фото, не се рових дълго. Новото ми фото е един от най-евтините модели, които се предлагат – Canon PowerShot A2500.


Измених на марката NIKON, не защото не бях доволен от стария апарат, а за да видя разликата. В общи линии освен разликата в менютата, няма нещо друго, което да е от значение. Все още разучавам менютата, но възможностите са прекалено много и няма да използвам дори половината. Апаратът в режим AUTO е от типа – "Насочи и снимай" и качеството ме задоволява. За съжаление през седмицата и в почивните дни преобладаваше облачно време, а и докато на други места в страната пролетта е настъпила отдавна, при дръвчетата тепърва започват да цъфтят. Така, че повече снимки ще има през тази седмица, макар че промяната на часа, да отложи във времето ранните снимки на изгрева.3 коментара:

  1. И моя Никон е за ремонт, и само отлагам, а трябва да го занеса, не е сложен ремонта - капачето на блока за батериите трябва да се смени.

    ОтговорИзтриване
  2. Честито ново фото, Владо!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря! Днес направих малко снимки и съм сигурен, че ще ми върши работа. На стария обаче се повреди обектива и няма оправяне.

    ОтговорИзтриване