Писмо от Google

Наскоро ми се наложи да търся служебна информация в Google. Това ми отне доста повече от времето, което бях предвидил. Излизаха хиляди резултати, но едва няколко от тях ми вършеха работа. Често те бяха и на втора, трета страница, че и по-назад. Първите резултати от търсенията, често нямаха нищо общо с темата.При обикновеното търсене по думи все пак имаше някаква логика, но по-специфични неща, бяха неоткриваеми.
Замислих се, колко ли процента от търсенията в Google , не дават желаният резултат.
През седмицата погледнах и статистиката на блога и се изумих, от посещенията от търсачката при думи и комбинации, за които бях сигурен, че не съм писал. Колко ли потребителя са били разочаровани при влизането си тук.
Вече два пъти съм писал за резултатите от търсенето в Google:
Думи -„Google-то знае всичко!”
Какво търсите с Google

Докато гледах новите резултати, обаче си представих друга картина. Знаем, че текстовете и коментарите са начин на комуникация. Дали пък и търсенето Google, не е просто друг начин?
Погледнах резултатите и те се подредиха като писмо. Писмо от доволен потребител на Google.
Добавям го отдолу. С червено са думите от търсенията и само на места съм допълнил текста, да тече плавно.

уЧИТЕЛЮ,НАУЧИХ ОТ ТЕБ:
Нужда ли се от лечение момче което непрекъснато плаче на девет години, какво да ядем ако имаме язва, как да унищожим малки мушици в кьщи, кои заварки са неотговорни, kak se pravi kragla masa и още и още...
Щях ли за зная кой предаде Аспарух, ако не бях попаднал на твоят блог?
Само при теб намерих текстове за некролози за млад човек, песни c kucheta , ловджийски песни текст , рими на ябълка, снимки на различни видове нарциси, камани за двора и калъп за бетон.
Ако не беше ти, от къде щях да намеря чертеж на черешово топче, съвети за поправка на радиоапарати и да зная, какво да направя със старата резачка.
Ами съветите за събеседване за работа като касиер, идеите за работа във firmi za boltove i gaiki, знаеш ли колко работа ми свършиха?
Твоите съвети как да запазя ябълките, предпазване от магии с билката камшик са безценни. При теб научих също правене на книжни цветя, значението на петното в рисунката, и много рецепти за тютюн за лула.
В твоят блог , въпреки заглавието намерих идеи за укротяване на саксии, идеи за водопад и идеи от камачета.
Когато mnogo zatanah dalgove, от теб научих, как да се научих да губя и къде да крием парите. Светите ти kak da poznavame rezultatite ot evrofutbol, бяха безценни.
Когато, имах заглъхване в ушите с кънтене и bolezneni mazoli и други симптоми на simptomi na noviq virus, жената(цонка малката бонбонка) каза, че съм sardit maj, а твоите спомени против жените ме крепяха.
Моята свекърва направи от това цирк-представления и заприличах на проскубана кокошка.
Тогава реших, че искам да си продупча ухото, и да стана наемен убиец. От твоят блог научих как да набия някой, как да отровя, как да убия човек с голи ръце, как да сме otarvem ot kameri za nabludenie и ако ме наеме някой, като зайци ще ги коля всички.
Благодаря ти за всичко! Но...
Съветите ти как се рисува таралеж, не струват. Да не говорим, че с рецепти от vladimir, не може да се сготви нищо. Ако не вземеш мерки, ще се върна пак с ак 47 най-добрият автомат!

Специално за теб!


....

*Нарочно съм изпуснал някои категории резултати от търсенията. Определено се надявам потребителите, дошли тук чрез тях да не се върнат никога повече.
Имам и един въпрос. Средно какъв процент от резултатите при търсене в Google са ви наистина полезни?

.

12 коментара:

  1. " предпазване от магии с билката камшик"
    " идеи за укротяване на саксии "
    "Моята свекърва направи от това цирк-представления и заприличах на проскубана кокошка "
    А за Google не мога да сетя защото тези тука ме хврълиха във смях :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Ха сега де! Пак ме замисли...:))))

    ОтговорИзтриване
  3. Крадеш ми от притока по "некролози", кофти ми е че хората като търсят такива неща намират статия за сайтовете за запознанства.

    ОтговорИзтриване
  4. :)))
    Очевидно алгоритмите на ботчетата на гугъла са за подмяна. Система дава много странични шумове...

    ОтговорИзтриване
  5. :-D

    Хм.. обикновено намирам, каквото търся, но търся не само на български. Сега като се замисля - най-малко търся с български думи. Именно заради всякаквата, а често и непълна информация, която се появява.. Иначе, все още върши работа Google :-)

    Хубава неделя, Владо!

    ОтговорИзтриване
  6. Забавно!:)
    И аз съм имала проблеми с търсенето на български. За неща, които съм сигурна, че би трябвало да има достатъчно информация,не откривам почти нищо или всичко е несвързано, а на на испански - откривам неверояотни подробности. А методите ми за търсене са едни и същи и на двата езика.
    Явно Чичко Гугъл трябва да вземе допълнителни уроци по български език:)))

    ОтговорИзтриване
  7. Не зная как е на другите езици, но наистина при търсенията на английски Google, ми дава прилични резултати. Доколкото зная вече и потребителите определят по някакъв алгоритъм подреждането. Дали пък и ние, търсещите не сме виновни?

    ОтговорИзтриване
  8. Хе-хе-хе.. Цонка малката бонбонка :)
    Звучи ми като "Сийка малката скумрийка" :)

    ОтговорИзтриване
  9. разсмя ме, няма такова писмо просто :)))
    ако аз реша да публикувам на какви ключови думи ме откриват хората, ще се получи медицински психо-трилър :))))

    ОтговорИзтриване
  10. Много ми е интересно какви са били ключовите думи за "търсене на служебна иноформация", за да се получи какъв резултат от търсенето.
    На български за "блатен кипарис" - 1320. На аглийски "Bald Cypress" - 322000. На български извън това, което аз съм написала - много малко. На английски до около 30 страница извън wikipedia информацията още 20%. Дори на български в wikipedia аз съм писала (частично превела от английски) статията. Вие сте щасливи, че намирате нещата на английски, испански или други езица. Аз съм щастлива, че не ги намирам. Ще съм от първите, които са го писали (има китайски, хинди, японски и други много масови езици, които може вече да са го публикували). А може някой ден английско или други езици говорещите да използват google translate и също да намерят мен.

    ОтговорИзтриване
  11. Променливата ми близнашка натура се отказва най-много на 3-та страница в търсачките. Ако дотогава не съм намерила как да почистя листните въшки от фикуса или къде се намира 7-ма спирка на град Хикс в Хонолулу(да речем), се отказвам:) Желязна статия, разсмя ме:)))

    ОтговорИзтриване