Златна есен

Отмина една чудесна седмица. Чудесна от гледна точка на топлото и приятно време, но от служебни ангажименти, почти не го усетих. Все пък една картина, ми се запечати в главата и не можах да се сдържа да не я, запазя за спомен.
Златни брези в една златна есен. Не зная, от къде точно е произлязъл израза- циганско лято, но е неточен. Това не е никакво лято, а златна есен с чудни цветове. Това е и едно от нещата, заради които есента е любим сезон на много хора.
В такива дни забравяме студа и дъждовете. Забравяме, че денят намалява и светлината ни липсва. В такива дни есента компенсира всички неприятни моменти. За съжаление можах много малко да усетя от това очарование. Все пък ми стига, а снимките ще ми напомнят за тези дни, дори когато зимата скове всичко в сняг и лед.






















Имам и две „служебни” съобщения:
Първо, правилата на прочети това вече са променени и информацията За този блог, обновена. Прочети това е отворен. Вече пратих покани, на първите желаещи. Който желае, може винаги да се присъедини. Понеже е възможно, някои от желаещите, да имат желание да споделят и от други блогове, освен от личните си, ще има и тази възможност, въпреки че не е записана изрично.
Очаквах повече желаещи, но това всеки преценява за себе си. Надявам се, че поне старите участници, ще дадат пример и ще споделят и от собствените си блогове.
Преди време например помолих angie, да не споделя от моя блог, а тя ме помоли за същото от нейния. Обещах и, но оттогава няколко пъти съм се колебаел, дали да не наруша обещанието си. Просто си струваше някои от нещата, да бъдат прочетени от повече хора.
Така е и с блоговете на всички. Криворазбраната срамежливост и притесненията, какво ще каже някой, провалят много хубави инициативи.

За второто не исках да пиша. Знаете, че преди седмица, по невнимание изтрих притурката за блогрола си. Опитах се да го възстановя във вида, в който беше, но през седмицата попаднах поне на три блога, които съм пропуснал. Вчера открих още шест, но ме заболя главата от ровене.
Затова ще ви помоля, ако някой е пропуснат и забележи това, да се обади. Така ще ми спести доста време.

4 коментара:

  1. Защо,много си е точен израза циганско лято, икономия от отопление, не можеш да си платиш тока и дървата с такова есенно злато (смях?)

    ОтговорИзтриване
  2. Кръстю, не зная. Дори и в най-горещите дни, не е лято. Аз лятото не го харесвам, а това е нещо друго.

    ОтговорИзтриване
  3. Красиви есенни снимки,за "Прочети това",не трябва да има срам и скромност,това не са положителни качества в днешно време:)Успешна седмица Владо:)

    ОтговорИзтриване
  4. Силвия, не става въпрос за срам и скромност. Самият аз се притеснявам често и това е нормално. Всъщност се стремя да си облекча времето и вместо аз да споделям, другите сами да споделят нещата си. Прочети това, винаги е бил в полза на блоговете, а сега се надявам тя да се увеличи.

    ОтговорИзтриване