Чернобил

Човешката памет има едно хубаво качество. Успява да забрави лошите неща и спомените от тях. Те могат да избелеят дотолкова, че болката почти да не се усеща.
Има неща, обаче които не трябва да забравяме. Не трябва да забравяме, не самите събития в човешката история, а че човешката алчност, глупост и безотговорност нямат граници. Нямали са и в миналото, нямат и днес.
Годината е 1986, а датата 26 април, но може да е всяка друга в човешката история.
Нарочно не включих клипове с прекалено зловещи кадри. Тези са достатъчни.

Денят



След двадесет години




България



И накрая:



Както винаги единственото важно нещо е ЦЕНАТА и ПЕЧАЛБАТА!
Преди седмица прочетох, че саркофагът на реактора вече се разпада. Отново изтича радиация. Минали са само 25 години. Нужни са над 1 милиард евро. Това също влиза в цената.
Хей! Какво ви бърка цената? Това не са ви краставици и домати! Като не давате парите, какво ви интересува колко струва?
ААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 коментара:

  1. ужас, незнам какво бъдеще ще има за децата ни...

    ОтговорИзтриване
  2. Там няма никакво бъдеще.
    http://www.boston.com/bigpicture/2011/04/chernobyl_disaster_25th_annive.html

    ОтговорИзтриване
  3. Много ме кефи мнението на шефа на космическия институт на БАН, според който ние сме хулиганите на вселената - сиреч нещо като въшки или хлебарки, но в библията така пише. Бог казва: давам ви земята да я владеете, а ние я засираме постоянно. Лошото е, че напомнянето на подобни мрачни събития не помагат за качествено нови заключения. На мириканците, немците и френците трябва да им гръмне под дупето, та да се усетят, но тогава идват Китай, Иран и Индия и все тая...

    ОтговорИзтриване
  4. Червените предадоха народа си тогава, в същото време ядяха и пиеха храна и вода внос...а ние бяхме деца и играехме на вън...Спомням си как излизаха масово рани по лицето , мажеха децата с едни сини и червени медикаменти, бяха ни казали,че е от мръсният въздух и защото децата играели по мръсните дворове,от котки и т.н. Дано Бог ги накаже червените боклуци и да са нещастни поколения, но това няма да върне жертвите и тези които предстои да пукнат, защото учени казаха,че поне 70-100 г. трябва да минат за да се говори за що годе чиста среда,а са минали само 25...

    ОтговорИзтриване
  5. @Ясмина, не ми се иска да е само това, но дано имат късмет.
    @Valkocompany , не само там. Има стотици подобни места, просто не всички са известни и с такива мащаби:(
    @slovoborstvo , хулиганите го правят просто за да си начешат крастата, а това го правят хора, които си правят сметката добре. Тяхната разбира се.
    @Zvetanka Shahanskа, да и още не е свършило.
    @Анонимен, не е проблема само в идеологиите. Те са само начин, да се подчиняват хората. Проблемът е, че нито тогава, нито сега ние нямаме реални лостове да определим бъдещето си. Когато осъзнаем това, може би ще намерим и изхода.

    ОтговорИзтриване
  6. Това нямаше как да го скрият, но представяш ли си колко неща не знаем?

    ОтговорИзтриване
  7. @Eмо, може би така е по-добре. Знаем достатъчно, за да разберем и да си направим изводите.

    ОтговорИзтриване