За седмицата, пролетта и планината

Не помня скоро да съм имал по-тежка седмица. Вече уж приключи, защото почивните дни са само мои и рядко нещо успява да ги развали. Не зная дали ще успея този път. Иска ми се, да върна настроението и енергията си, но....
Щях да съм сигурен, че ще успея, ако причините беше в работата или в пролетната умора. Само че, причините са в хората. Започвам да се заглеждам все повече в ежедневните им постъпки и за пореден път, се убеждавам, че никога няма да ги разбера. Не говоря за ежедневните рутинни неща, а тези, чрез които комуникираме един с друг.
Винаги съм се опитвал, да спазвам моите правила, добри или лоши, но основани на това да помня, че срещу мен стои Човек. А във всеки Човек, доброто го има повече от лошото. Все още го вярвам, но напоследък обратните примери станаха прекалено много.
Днес все пак е почивен ден, времето е топло, а хората усмихнати. Пролетта е някъде наблизо, но по нашия край за нея напомнят само пеещите денонощно капчуци. При нас все още снегът е покрил всичко и ще остане още дълго. Малко завиждам на познатите, които споделят снимки със свежа зеленина и дори цветя. Тук планината ще държи студа още поне месец, а когато дойде, по другите краища на страната, ще са забравили вече за нея.
В петък на обедната почивка се качих на покрива на сградата, в която работя. Исках да направя снимки на планината и се надявах, че хубавото време и гледка, ще успее да ме разсее поне малко. Така и стана, но снимките ме разочароваха. Светлината беше прекалено силна, а и за пореден път установих нещо интересно. Колкото повече се приближавам до планината, толкова повече, тя се отдръпва и бяга. Става въпрос за фотографиите, а не за човешкото око. То е съвършен инструмент, който рядко оценяваме. Само че не мога да предам това, което виждам, а докато успея да повторя снимките при по-подходяща светлина ще трябва да се задоволите с тези.






Леки и спокойни почивни дни!

5 коментара:

  1. Тъй като не съм специалист...на мен снимките ми харесват :)

    ОтговорИзтриване
  2. Владо, не ви завиждам за снега :(
    Но снимките са чудесни!
    Слънчеви и спокойни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Планините са най-красиви по снежна шапка. Аз Витоша я отървах. Само един ден и се радвах такава. После имаше мъгла, после съм гледала кой знае къде. И вчера ... - няма шапка! :D
    Наслаждавай се!:)

    ОтговорИзтриване
  4. Влади, снимките са хубави. Но не винаги фотоапаратът улавя това, което виждаме наистина. Зимата ми дойде твърде много и затова за снега при вас съжалявам, но поне въздухът ви е чист:) Слънчев уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. Снимките са много хубави!
    А снегът и зимата ще си отидат,търпение само!!!

    ОтговорИзтриване