Проблеми със Skype под Линукс

Сутринта си поиграх и инсталирах на стария си компютър Xubuntu 10.04. Не съм го включвал отдавна, но е хубаво да имам резервен вариант, ако нещо се случи с новия.
Старата щайга е слабичка, но се справя добре с Xubuntu 10.04. Не се занимавах много. Настроих браузъра и добавих Skype. Това е достатъчно, ако се наложи да я използвам за кратко.
Забелязах обаче нещо друго. Skype са обновили версията си за Линукс до 4.0. След като с години не бяха пускали нова версия и си стояха на 2.1, след като ги купи Майкрософт за няколко месеца, са се разработили.
Проблемът е, че нямам доверие на новите версии на Skype. Е, нямам проблемите на потребителите под Windows, но когато през пролетта обнових версия 2.1 до 2.2 се получи проблем.
Рядко използвам камерата на скайп, но месец след обновяването реших да я пусна. За моя изненада не работеше, а всички настройки бяха наред. Освен обновяването, не бях правил нищо друго.
Порових се в нета за решение. Някои методи бяха прекалено сложни за мен, други не работеха, но накрая открих нещо, което ми свърши работа.
Елементарно е и може да го направи всеки. Прави се нов стартер за скайпа. Остава недостатъкът, че трябва да се пуска програмата през него, но не е проблем.
Ето и самото решение:

Решение на проблеми с камерата в Skype под Убунту

Няма коментари:

Публикуване на коментар