Мигове в градината

Вчера след работа прекарах малко време в градината. Денят беше тежък, както всеки понеделник, но там беше спокойно. Не е от японските градини, но след половин час забравих тежкият ден.
Направих и няколко лоши снимки на дребните неща. Всеки има нужда от тях.













....

15 коментара:

  1. Снимките са си хубави.
    Дребните неща осмислят живота.
    Искам си моята си градина обратно :'(

    ОтговорИзтриване
  2. Йеее, страхотен постинг, krizt :)
    Завиждам ти, завиждам ти, завиждам ти, че живееш в къща! Аз израстнах в къщата на баба и така ми липсва сега тази свобода - да поливам цветята в градината, четенето на книжка в хамака, който още стои захвърлен някъде из гардеробите, и дългите закуски сутрин на двора..

    ОтговорИзтриване
  3. Аз се възхищавам на красивите ти цветя и благородно като Дани ти завиждам,понеже живея на 8 ия етаж и имам малка тераса,но се опитвам също да отглеждам цветя,които ме радват като малки деца,независимо ,че са на такова тясно местенце...Страхотни са Владо,грижи се за тях подобаващо!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекарала съм летата при баба на лозе,което се е отразило много на изграждането ми.Сега като съм сред природата,да усещам аромата на зелено и пръст,ме кара да се чувствам Аз.Качеството на снимките не е толкова важно,колкото въздействието на образите им.Да си припомниш точно какъв вкус има неузрялата къпина или аромата на невен с лепнещите му листа...

    ОтговорИзтриване
  5. Мига в твоята градинка е миг от моята мечта,защото вечно съм по етажите.Аз съм по цветята!Сякъш са една магия.Да не мислим за плодове .Красиви са ама все ми натякват да сея само за ядене.Помириши розата.........

    ОтговорИзтриване
  6. Мммм... снимки на цветя в блога ти! Те на това се вика изненада :) Приятна, при това :)))
    Чудесно си се справил!
    Носят много емоции и зареждат с позитивизъм! :)
    Поздрави, Владо! :)

    ОтговорИзтриване
  7. @Блага,през пролетта е още по-красиво.Ако този блог оцелее до тогава ще направя още снимки.
    @Aquawoman , снимките не са добри и си го зная, но благодаря:).Аз не съм много по поливането и саденето. Обичам повече да се наслаждавам. В градинката ми харесва най-много спокойствието въпреки, че е почти в центъра на града.
    @PetyaL., може би затова направих снимките. След време ще си ги припомням с усмивка. Дори зимата.
    @byrkanica66, помирисах я, но не мога да предам аромата тук.
    @Хриси , тук има всичко:)виж това също са цветя:
    http://nyamamideya.blogspot.com/2009/02/blog-post_6378.html
    Има даже и едно стихотворение, но е слабо и не си признавам къде е:).Като гледам обаче реакциите, ще спра да пиша и ще почна да качвам само снимки.

    ОтговорИзтриване
  8. Супер ,пък и въздуха при теб е друг:))

    ОтговорИзтриване
  9. slavuncho, за съжаление нямам нито куче, нито коте. Домашните са алергични на нервна почва и по необясними причини изпитват ужас от кучета и котки.
    Veso ,бива си го, но от десетина години доста от засадените растения изсъхват без причина. не знам дали е глобално или нещо в почвата.

    ОтговорИзтриване
  10. Хубава градина! И като се замислиш, всяко цвете и всеки плод там са едно малко чудо в този свят... чудо, което ни въздейства, съзерцавайки го, миришейки го или вкусвайки го.

    ОтговорИзтриване
  11. Чудесни снимки!Предполагам, че и градината ти е разкошна...Обичам цветята и си мечтая за такава цветна градина, но засега не мога да осъществя мечтите си... Радвай и се и се грижи за нея!

    ОтговорИзтриване
  12. Да се присъединя и аз към въздишащите по подобна градинка :-) Обожавам да имам такова местенце и сега с мъжа ми се опитваме да си направим градина в тяхното село, което е близо до София.

    Но и аз тук на терасата си отглеждам цветя и сме си я направили като малка градинка - ето една снимка от нея :-) http://djekova.info/blog/?p=515. Снимката не е от тази година, но цветята са си същите, та дори и още повече пораснали :-)

    ОтговорИзтриване