За да не остана назад

Сърфирам си между блоговете тези дни, и една тема ми се набива в очите. Пустият политически тест. Понеже гледам, че напоследък е на мода да се дават безмислени линкове към други блогове, ще го направя и аз. Извинявам се, че няма да цитирам всички блогове, в които е лепнат този тест. Все пак имам намерение този постинг да е с ограничен обем. Ще кажа само, че за пръв път прочетох за теста при Балтазар Иванович преди около месец, а причината да го направя и аз беше, че го видях и при Aria. Най-малко очаквах да го видя в нейния блог. (Чувствам известна вина спрямо нея. Това, че и тя нашари блога си с бутони се дължи отчасти и на видяното при мен.) Тогава реших, че пренебрежителното ми отношение към този тест може да е погрешно и хукнах да го правя.
Оказа се лесно. След 15 минути потене, въпреки лошият ми английски, бях горд притежател на резултати във вид на код, който мога да си сложа в блога, за да го видите и вие.
Преди това, обаче малко досадни коментари от мен. Тестът определено е правен от американци за американци, затова някои от въпросите ме смутиха, но успях да се ориентирам.
Например предполагам, че никой българин не би твърдял, че живота на един американец е по-ценен, от живота на няколко индивида от други националности. За част от американците, обаче сигурно не е така.
Лично аз се радвам, че големи компании изнасят производството си извън щатите, но пък съм разтревожен, когато такива фирми напускат България.
Разни хора, разни интереси.
Все пак успях да се справя и с чувство за задоволство погледнах графиките. Гледката ме шокира малко. Не това, че според теста съм демократ, а самата графика. Според нея разликата между социалист и демократ е доста тънка. Това обяснява масовото преминаване в двете посоки в родната ни действителност. Винаги ме е учудвало, как един човек може днес да е социалист, а утре демократ, но сега ми стана ясно.
От другата страна на демократите стоят пък тоталитаристите. Това вече ме обърка напълно, но нямам обяснение и ще го оставя без коментар.
Другата ориентация, с която граничат демократите, като моя милост са либералите. Това вече ми допада. Да си демократ на днешно време звучи малко демоде. Беше модерно на преди години, но времената се променят. Сега разбрах защо всички партии се юрнаха да стават либерални. Когато ми омръзне да съм демоде, знам накъде да се преориентирам.
Добре, че направих този тест. Беше поучително. Вижте само колко много неща научих за себе си и за светът.
Няма да ви досаждам повече. Ето и моята гордост:

You are a

Social Liberal
(68% permissive)

and an...

Economic Liberal
(31% permissive)

You are best described as a:

Democrat




Link: The Politics Test on Ok Cupid
Also: The OkCupid Dating Persona Test


Всъщност моето мнение е, че тестът е абсолютно безполезен, за когото и да било. Аз си загубих с него цял половин час, вместо да прекарам това време навън. Загубих и 5 минути от вашето време, затова смело слагам етикет на постинга- ”Време за губене”.
Денят е пред вас. Вие решавате, как ще го прекарате. Аз ще съм на чист въздух.

9 коментара:

  1. Също забелязах теста,но понеже мояте политическа грамотност се ограничава до политическите права на Атила,не го правих и не мисля че ще го направя.Не бих искал да се определям както какъвто и да било.Аз съм просто гражданин на една страна,който е запозната с първичните норми и мисля,че това е достатъчно за мен.:)
    Желая ти весел и слънчев ден навън:)

    ОтговорИзтриване
  2. :-))) аз мернах резултатите от този тест в един блог, проследих връзката и си го направих надве-натри. няма да крия, че любопитството (което убило котката) е основната ми движеща сила, стига да не включва пъхане на носа в чужди работи.

    полезен ли ми беше? ами знам ли, но мисля да напиша нещо по въпроса за ориентацията си - засега е само в главата ми.

    моето квадратче е в зоната на центристите, хваща по малко демократ и тоталитарист и много се забавлявах на резултата.

    ОтговорИзтриване
  3. Валентин Михалев , днес не беше много топъл ден, но пък прекарах добре. За съжаление почивката свърши.

    ОтговорИзтриване
  4. Aria , определено искаш да ми го върнеш за днешния постинг:). Надявам се да е по-съдържателен от моят:).

    ОтговорИзтриване
  5. Това за загубеното време и т.н. ме разсмя много. Иначе резултатите ти са те пратили, там където си те представям. Радвам се, че съм познал :)

    ОтговорИзтриване
  6. БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ, дано не съм сбъркал някой въпрос,че ще компроментирам тестта:).

    ОтговорИзтриване
  7. Правих един подобен тест. Според него излязох либертарианец. Та трябваше да се ровя из интернет да чета какво съм.

    ОтговорИзтриване
  8. Добре,че и аз не го закъсах с нещо подобно:).Даже не мога да произнеса либертарианец:).

    ОтговорИзтриване