Миналата седмица 27-09

Мина и тази седмица и дойде време за поредният постинг, в който представям новите блогове, на които попаднах през седмицата. Преди това обаче, една инициатива, която е нещо полезно и касае всеки, който има блог.
В един от предишните постинги от поредицата : Миналата седмица,
Представих един съвсем нов, но интересен блог- Блогът на Ванчо.
Богът вече се премести на нов адрес и смени името си .
Сега е - Наука, загадки, природа, технологии - Mechka.com
Съдържанието продължава да е интересно и полезно, а в петък попаднах там на статията :
„Как да не крадем новини от блоговете”, където е публикувано :
ОТВОРЕНО ПИСМО ДО РЕДАКТОРИТЕ НА ВСИЧКИ ПЕЧАТНИ И ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Става въпрос за спазване на етиката при използване на материали от блоговете. Мисля, че това е нещо, което касае всеки, който има блог. Може да се присъедините на адреса на статията.

Новите блогове, но които попаднах тази седмица са:
Кръстопът - Безкрайно
СегаЗвезден шепот
Пренебрегнатото съкровище от Чаталка -Уникална България
Всеки ден по една дяволия... - Beauty Saves The World
Приказка за правдата - hurdy-gurdy

Това е всичко за тази седмица. Другата неделя, няма да продължа поредицата. Причините са две.
Първата е, че ще съм доста зает. Втората е, че не съм сигурен дали има полза за новите блогове от тези постинги. С едно изключение коментарите под тях са благодарности, че съм забелязал блога на някой. Не почнах тази поредица за да получавам благодарности. Сигурно ще продължа с представянето на нови и интересни блогове, но по-рядко.
Не забравяйте да видите и седмичната подборка от интересни линкове в Пост-скриптум инфо.

Лека и успешна седмица!

....

7 коментара:

  1. Владо, хората и сами могат да намерят блогове за разглеждане - но идеята ти си струва, защото най-малкото ни улесняваш :)
    И благодарностите са заслужени, напълно в реда на нещата.
    Този път вниманието ми попадна на блога на hurdy-durdy, чиито разказчета изчетох, отбелязвайки с удоволствие лекотата, с която пише :)
    Та, благодаря ти - отново! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Тази твоя инициатива е много хубава и аз лично, когато имам време и искам да разгледам нещо ново /всъщност аз съм и достатъчно нова в "тези неща", за да не знам къде и как да търся/, първо се отбивам тук, за да видя какво препоръчваш :))). И съм си намерила много хубави блогове, които да следя. Така, че има смисъл, продължавай. Аз със сигурност ще се отбивам, макар че много ме няма по писането на коментари

    ОтговорИзтриване
  3. @Хриси, радвам се, че тези постинги са били полезни на някого.
    @water-lilly, сигурно ще продължа поредицата, но по-рядко.

    ОтговорИзтриване
  4. Прочетох Отвореното писмо до... и не се подписах.
    Интелектуалната немощ, вопиющата некомпетентност и блюдолизството са присъщи за голяма част от журналистите. В този смисъл е добре, че четат и са научили copy-paste.
    От друга страна, колко от подписалите могат, с ръка на сърцето да кажат, че никога не са сваляли торенти с музика, филми, снимки, книги?!
    Аз не мога.

    ОтговорИзтриване
  5. Донякъде си прав, но все отнякъде трябва да се почне. В този блог, единствено аватара е чужд и работя по изготвянето на собствен.

    ОтговорИзтриване
  6. :) Аватарът ти е част от общочовешките символи, тъй че едва ли някой ще търси права за интелектуална собственост.
    Правото на собственост се търси, когато носи някаква полза. Ние, тук, пишем за собствено удоволствие - поне аз така го разбирам. Мисля, че написаното в мрежата е достояние на всички. За какви права, за каква интелектуална собственост става дума?!
    Не знам. Поне на мен ми е все тая дали някой ще преписва от блога ми или не, дали ще се позове на моето авторство или не.

    ОтговорИзтриване
  7. Картинката е направена от друг, а не символа:). Може би все пак ще я запазя. Точно за ползата става въпрос. Никога не съм и няма да търся печалба от блога, но бих се възпротивил, ако някой друг го прави.

    ОтговорИзтриване