Миналата седмица...


Миналата седмица...
Всъщност заглавието не е точно. Пропуснах вече две седмици, поредицата в която, пишех за новите блогове, но които съм попаднал. Нямам извинение, но пък и блогът не е периодично издание и загубата не е голяма:).
През тези две седмици отново попаднах на блогове с интересно за мен съдържание и в един момент започнах да се плаша. Оказа се, че следя около 250 блога. Ами ако решат да пишат всички в един ден:). В цифрата не влизат блоговете от Блог.бг, където в началото на годината започнах успоредно с тук да публикувам. Но това е друга история, за която може би ще разкажа някой ден. Може би...
През изминалият месец прочетох много интересни неща и попаднах на нови интересни блогове. Надявам се някои от тях да харесат и на вас, но нека започна.
Започвам с един постинг от блог, който открих отдавна, но в него рядко се пише. Причината да наруша правилата е темата.
Професия леля - Пак ме тресна
Аз пък съм чичо и напълно съчувствам на нелеката, но приятна професия. Като се замисля, май това е основната ми функция в къщи, защото от години дори брат ми често се обръща към мен с Чичо:).
Следващият постинг е от един блог, на който попаднах в svejo.net. Четейки в този блог се заплитам в мислите на Dess, но оставам очаровам от искреността и им. Дано продължи да пише така.
„нарисувай ми” СЕМЕЙСТВО - dess-sersemi.com/sersemcheta
Следват:
... - За живота от нещата
11-то писмоПисма до моите деца
ПътекаЗащо не!?
Следват два блога за приказки, легенди и интересни факти:
Легенди за нос Калиакра - Легенди и предания
Бъдещето на Мъртво море -Sahrazada
И накрая два блога от миналата седмица:
Животът - Музика и любов
.... - I`ll keep you my dirty little secret

Това е за сега. Оставил съм няколко блога за другият път и дано не се наканя да пиша пак след месец.
Ще завърша постинга с едно съобщение. Преди време направих експериментално втори блог. Реших да го запазя и в него да пиша непрофесионални съвети за начинаещите.
Ако някой ще се смее, сега е моментът:))).
Мрежата е пълна с такива съвети, но няма да повярвате, колко хора не знаят елементарни неща. Често попадам и на съвети, които според мен са вредни и непълни. Нямам никакви претенции, че мога да дам по-добри, но ако някой има въпроси ще се опитам да го насоча поне към коректен източник. Тепърва ще го оформям и допълвам. Дано ми стига времето. Не мислех, че това ще е много полезно, но вече се получи на два пъти. Дори само това да остане, съм доволен че започнах. В блогът има постинг за въпроси. Ако някой има такъв да пита смело, колкото и да е глупав въпросът. Ако не знам отговорите ще си призная смело:).
Блогът е ТУК.

Не забравяйте да видите и седмичната подборка в Пост-скриптум инфо. За разлика от мен Юлиан Йорданов е сериозен и всяка седмица успява да направи хубава подборка от линкове.

....

6 коментара:

  1. Хех, благодаря че ме смяташ за сериозен. Всъщност не съм сигурен дали няма да "хвърля чуковете" някой ден.
    Но има автори (блогъри), които си заслужават четенето.

    ОтговорИзтриване
  2. Е и аз бях решил да спирам, но когато мога ще го правя:).

    ОтговорИзтриване
  3. Вече следя "Пак ме тресна" :)
    Благодаря! :)
    И успех на новия блог!:)

    ОтговорИзтриване
  4. Огромни благодарности,че и аз съм опомената!За мен е чест!Доста добра идея да споделяш впечатления от блоговете,които следиш...ето аз например не бях попадала на тези,което се оказва,че е било голям пропуск:)радвам се,че сега имам възможност да ги чета...и особено за твоя:)

    ОтговорИзтриване
  5. История с две рози"-страхотна е.Видях се в нея.Финалът е по-различен,но е прекрасен.С момчето се разделихме в края на неговата военна служба.И в двамата имаше по малко вина.....но без никаква странична връзка...просто по-малко инат.Сега след 24 години отново сме заедно.Никога не сме били по-щастливи.Прекрасно е.Отново се държим за ръце и всичко си казваме с поглед.

    ОтговорИзтриване
  6. lin , една от причините да се колебая дали да продължа и са точно благодарностите. Наистина няма защо. Важното е и някой да открие тези блогове. Щом си ги харесала съм доволен.

    ОтговорИзтриване