Новият ми компютър

Вчерашното ми подмазване на Дядо Коледа, даде резултат. Подаръкът е в къщи и не мога да му се нарадвам. Вече е разопакован и свързан. С 2 GB RAM ще е ми върши работа поне десетина години напред.С 320 GB, твърдият диск ме шокира и ще си остане почти празен. Досега се справях с 10 GB и никога не съм ги използвал всичките. Единствения недостатък е видеокартата, защото не става за новите игри, но пък аз не ги и играя.
Ето и подробностите:
CPU INTEL DUAL-CORE E3300 2x2.5GHz
MB INTEL G41 DUAL DDR, PCI-EX, 6CH, LAN
RAM 2GB DDR2
HDD 320 GB SAMSUNG SATA
DVD RW DUALLAYER
VGA INTEL GMA X4500 UP TO 1759MB
CASE MICROATX 72710 420W
6 CHANNEL HD AUDIO

Хванах и друг недостатък, но рекламацията ми е към Дядо Коледа. В кашона нямаше Снежанка, като тази на снимката. Рових до дъното, но освен кабели, диск с драйверите, нова клавиатура и мишка, нямаше нищо друго. Щях да се разсърдя, но се сетих, че в писмото искам само компютър. Догодина ще се поправя.
Днес ще инсталирам и ще кача най-необходимите програми. Мислех да опитам Linux, но го отлагам. Колкото и да го хвалят, съм чел за доста неприятности и с него. Освен това Open office, не може да замести майкрософтския, както и други програми нямат аналог.
Стария ще излезе в запаса. Ще го пускам отново поне още седмица, защото съм сигурен, че ще забравя нещо да прехвърля. Най-големият ми проблем е прехвърляне на отметките на Mozilla. Намерих програма, която уж ги запазва, но ще разбера чак когато, всичко е приключило. След това ще го почистя и може на него да опитам някоя Linux дистрибуция. Заслужил си е отдиха и няма да го безпокоя, освен в извънредни ситуации.


.

19 коментара:

 1. Честито,само положителни неща да ти се налага да пишеш на него!

  ОтговорИзтриване
 2. Честито! Сериозна машинка е, а за игрите - аз държа шаха, таблата, бриджа и зума-та :)
  Тия новите не ме кефят ,пък и няма време :)

  ОтговорИзтриване
 3. Много слушлив си бил тая година виждам. А и предварително :))

  ОтговорИзтриване
 4. Честито, Влади!

  Завииииист! ;)
  Дядо Коледа, искам и аз!

  ОтговорИзтриване
 5. Честито Владо!Само така,трябва да си доставяме радостите заради тях си заслужава да живеем,желая ти много и вълнуващи часове пред РС-то:)

  ОтговорИзтриване
 6. Да си го ползваш със здраве! И да можеш да го подмениш когато поискаш;-)

  ОтговорИзтриване
 7. :D За какво ти е Снежанка, да ти краде виртуално време?! Пак го обмисли до догодина.:D
  Честито!:)

  ОтговорИзтриване
 8. Хех, Влади, със Снежаната няма да е лесно! Трябва и за нея компютър и блог, иначе забрави да те пусне из виртуала, докато тя си умира от скука :)
  -----------------------
  Честита придобивка! Със здраве да го използваш!

  ОтговорИзтриване
 9. Честит нов компютър и браво за този чудесен блог!
  Отметките в Mozilla се запазват най-лесно чрез Google Toolbar for Firefox. После са достъпни от който и да е компютър- достатъчно е да се включиш към твоя Google account.

  ОтговорИзтриване
 10. Честито!
  Новият компютър е необходимост. Новата жена - прищявка :)
  Не поставяй толкова дълги времеви хоризонти. Скоро ще се убедиш, че и харда не е чак толкова голям, и паметта си е добра. Апетита идва с яденето...
  Линукс е много добро решение. Единственото, което не става с него читаво е сканирането. Не намирам, че опенофиса отстъпва с каквото и да е на майкрософтския. По мое мнение го превъзхожда, но... ще имаш възможност да сравняваш.
  Както е написал колегата преди мен, google toolbar е решение, но зависи къде са ти отметките. В мозилата си има архивиране на отметките в меню „отметки“/„показване на отметките“, откъдето може да се направи резервно копие. След това могат да се импортират в гугъла и да си ги ползваш където искаш...
  Успех!

  ОтговорИзтриване
 11. Хубава новина, браво! Честито и да те радва много:) Това се казва коледен подарък.

  ОтговорИзтриване
 12. Open office разпознава отлично Майкрософт Офис 2010.
  А и Компютър Билд пуснаха коледен диск с 300 необходими и важни програми.
  http://rutor.org/torrent/81704/dvd-prilozhenie-k-zhurnalu-computer-bild-№25-specvypusk-dekabr-janvar-2010-2011-pc

  ОтговорИзтриване
 13. Честито и от мен! И мечтай и желай още по-смело!!! ;)

  ОтговорИзтриване
 14. Как така без Снежанка - върни им го :))
  А иначе честито!

  ОтговорИзтриване
 15. Благодаря за пожеланията и съветите. Ще са ми полезни. Днес почти привърших, но още съм на стария. От утре вече всичко ще е прехвърлено. А Дядо Коледа, ми развали бюджета и за януари, пък си струва и без Снежанка:)

  ОтговорИзтриване