За Дядо Коледа

С наближаването на Коледа, все повече настроението се покачва. Коледни светлини, коледни мелодии и трескаво търсене на коледни подаръци. Дядо Коледа и тази година ще зарадва и послушните и непослушните деца. Именно подаръците, обаче карат някои хора да мразят белобрадия старец. Има градове, където той е персона нон грата. Има германски сайт на противниците на белобрадия старец, а наскоро и филипински епископ го обяви за слуга на дявола.
Винаги има хора, които ще са вечно недоволни и ще намират само недостатъци на всичко и всички. Добре, че повечето хора по света обичат белобрадия старец. На горкия старец хич не му е лесно, но кога ли му е било. Върнах се назад в историята му с въпроса какъв човек е.
В миналото живота му е бил по-тежък. Преди да тръгне с шейната му се е налагало да обикаля по калните пътища пеша, или пък още по-лошо- яхнал козел. Сигурно се е чувствал доста неловко.Очевидно добрия старец, не живее здравословно. Похапва си доста, а лулата му, поне в миналото никога не е угасвала.Затова пък е работлив и ученолюбив.
Често работата му е опасна, но обича животните.
Не е лесно да се доставят толкова подаръци. Често ги изтърсва на неподходящи места, но винаги успява да го достави.
Дядо Коледа не се страхува и от техническия прогрес. Следи всичко ново и го използва без колебание. Дали с автомобил или със самолет, за него е без значение.Важна е радостта на децата, а това си струва усилията. Възрастните да си говорят, каквото искат.
Сигурно ще има и други, на които Дядо Коледа ще им е виновен за нещо. На тях ще кажа един стар лаф:
На крива ракета, Космоса и пречи!
Аз ще си го чакам, защото по всичко личи, че тази година съм бил послушен и ще ме зарадва с нов компютър.

.

6 коментара:

 1. Голяма колекция си направил!Ретро:)
  Аз тая приказка за космоса я знам от дядо Кольо по един по-колоритен начин:)))
  ---
  От наблюдения стигнах до извода, че първите седем години от живота ни са много важни!
  Много от кривите ни ракети надничат от там:(
  Но- идат празници,събирай поздравления с новия компютър!:)

  ОтговорИзтриване
 2. Тази колоритната всички я знаем,но дано няма толкова недоволни хора...Влади,пожелавам ти Дядо коледа да ти донесе мечтания компютър...много ме развесели рано сутрин...хубави празници ти желая!!!

  ОтговорИзтриване
 3. Само един компютър ли ще се носи, щото тогава ще трябва да Решим кой е бил По-послушен? :(

  ОтговорИзтриване
 4. Владо,

  До къде стигна с компютъра?

  ОтговорИзтриване
 5. @Кръстю, при Коледа ретро няма. Даже колкото по-модерни неща излизат, толкова повече ми харесват старите неща.А компютърчето вече дойде. В къщи е, наместено е и му се радвам, но утре следва инсталации и настройки.Ще отнеме няколко часа.
  @keti531953, благодаря! Весели празници и на теб!
  @Gloxy-Floxy , за съжаление Дядо Коледа фалира. За малко и аз да остана без подарък и още се колебая, дали беше правилно или трябваше да изчакам.Не е до слушане. Криза е и то лоша:(
  @Емо, утре почвам инсталацията, но първо ще го представя малко тук.

  ОтговорИзтриване
 6. Нали ти щеше да си дядо Коледа тази година?

  ОтговорИзтриване