Идеалната жена

Някога на другия край на Земята, имало Царство на Приказките. Било древно царство и никой не помнел, от кога съществува, или кой е бил първия му владетел. Царствата било далече от оживените пътища и рядко някой странник стигал да границите му. Когато се връщал в родното си място, странникът разказвал чудни истории. За царе и царици, за омагьосани замъци и за дракони които бълвали огън. Разказвал и чудни истории за принцове и принцеси, но малко хора им вярвали. Били виждали царе и царици. Били виждали и омагьосани замъци. Донякъде вярвали и за драконите, но за принцесите и принцовете, не вярвали. Слушали с притаен дъх, как поредният принц, печели сърцето и ръката на прекрасна принцеса, но не вярвали.
Как да повярват, че съществува място, където има само принцове и принцеси? Как да повярват, че има царство, където всяка любов приключва щастливо? Слушали, но не вярвали.
А царството наистина съществувало. В него наистина имало толкова принцове и принцеси, колкото звездите на небето. Може би, малко по-малко, или пък може би повече. Никой не знаел.
Само историите им пресичали пространството и времето и хората ги слушали със затаен дъх, но и със съмнение. Ето една от тях:

Една неделя принцовете се били събрали на бира в местната кръчма. Цяла седмица извършвали геройски постъпки, за да спечелят сърцето на своята принцеса, а в неделя почивали. Цял ден прекарвали в кръчмата и си говорили. Говорили за времето, говорили за царството, говорили за турнирите и за начините да убиеш дракон. Накрая стигнали и до принцесите.
-Ех, промениха се днешните принцеси!- подхванал темата един престарял Принц.- Някога какви принцеси имаше! Ехеее.... Днешните не могат да се мерят с тях.
-Така е! Така е и всяка година става по-лошо. Развали се света. – продължил Принцът на Островите. - Променя се, а промените не са на добро. Принцесите и те се развалиха. Някога е имало съвършени принцеси, но само в приказките можеш да ги срещнеш все още. Идеални жени!
-Идеални жени ли? Няма такива!- избухнал в смях Дебелият Принц.- Хайде някой да ми опише идеалната жена. Давам половин царство, че и коня си в добавка.
-Ами.... Идеалната жена е висока!- обадил се Принцът Джудже.
-Нееее! Идеалната жена е ниска!- оспорил Принцът Великан.
-Идеалната жена! Ех, тя е мечта, но е стройна, като ела.- обадил се Принцът от Планината.
-Глупости!- скочил Принцът на Пустинята.- Идеалната жена е закръглена и си има всичко!
-Тя е руса!
-Не! Червенокоса е!
-Тя е умна и високо образована!
-Не! Тя е естествена и натурална!
-Тя е....
Обстановката в кръчмата се нажежила и принцовете извадили мечовете си, но тогава Принцът Поет тихо заговорил и след първите думи, всички наострили уши:
-Тя е влюбена до уши в своя принц. Мисли само за него от сутрин до вечер. Готова е да жертва живота си за своя принц и ще даде и залъка от устата си за него. Не поглежда другите принцове и до смъртта си служи и е вярна само на своя принц. Готова е да се превърне в слугиня и никога не иска нищо, в замяна на любовта си. Ако нейния принц се разболее, ще стои до леглото му, и няма да мигне докато не оздравее. Ако пък принцът загине, животът свършва и за нея.
-Няма такава жена!- изръмжал Дебелият Принц.- Няма и никога няма да има! Всички го знаем, но докато те слушах, нещо трепна в мен. Стори ми се, че я познавам и тя винаги е била някъде близо до мен. Странно....
Принцовете отпили от бирите и се замислили дълбоко. Мислили, мислили и след няколко минути мощен вик огласил кръчмата. Излязъл през вратата, преминал по улиците и се спрял чак пред крепостните стени:
-Но, това е МАМА! МАМА!

.

13 коментара:

 1. Ха ха ха тия никога няма да си намерят идеалната.

  ОтговорИзтриване
 2. Мама е винаги незаменима,винаги е на първо място:)успешна седмица:)

  ОтговорИзтриване
 3. Ако знаеш, колко си прав. (така ме разсмя сутринта)

  ОтговорИзтриване
 4. (коментарът ми се изстреля, преди да съм го довършила)
  Тънката разлика, която мъжете не хващат, е че идеалът изисква безусловна любов. Поставят ли се условия, идеалът отпада. Тогава как да опишем идеалната жена?

  ОтговорИзтриване
 5. Няма идеални! Има само задоволителни и всички трябва да се примиряваме с такива....

  ОтговорИзтриване
 6. ЧНГ!
  Ще напиша само края на един стар виц:
  „... Що си цялата в черно ма! Да не е станало нещо с мама?!“ :)))

  ОтговорИзтриване
 7. хаха, Влади, това с - мама, трябва да го доразвиеш в отделна приказка:)) и е вярно, че в пропорциите на идеалната жена в мъжките очи, сериозен процент има - майчината всеотдайност. факт:))

  ОтговорИзтриване
 8. @Кръстю, и на мен ми е смешно,но ако се замислим може би не е:)
  @Руми66 , ами ще го намерят. Всъщност той ще ги намери и ще ги прекрои по свой образ и подобие:)
  @Svetla , и при мъжете и при жените идеалът не е нещо фиксирано. Точно това пропускаме. Хората се менят, а с тях и идеала и наистина в този случай условията го правят нещо нереално.
  @Dodi, не с всички:) Само с една и точно тя е идеалната:)
  @slavuncho , ЧНГ! Вица не съм го чувал, но ми прилича на истинска история:)
  @angie , ами страх ме е да си помисля, какво ще излезе в продължението и затова ще пропусна:)

  ОтговорИзтриване
 9. Не разказвам добре вицове, но ще се опитам :)
  Две съседки пият кафе и клюкарат за мъжете си. Едната се оплаква:
  - А пък моя, каквото и да направя все лошо. Майка му по-хубаво готвела, по-хубаво това, по-хубаво онова и, да ти кажа, въобще не се сеща за мене!
  - Моят е същият! Знаеш ли, Оная от петия етаж вчера ми разправяше, че мъжете много налитали на черно бельо и разните там ботуши, камшици... Кво ще кажеш да пробваме?
  Речено, сторено. Накупили черно бельо и садо-мазо атрибути. Вечерта ги навлекли и... чакат. Прибира се единия леко пийнал. Попогледнал жена си и рекъл:
  - Ооо, батман! Сипи една ракия! Мама обажда ли се?
  Другият отваря врата, вижда жена си цялата в черно и ревнал:
  - Що си цялата в черно ма! Да не е станало нещо с мама?!
  Та тъй...

  ОтговорИзтриване
 10. Няма идеална :)
  ... нито идеален ;))

  ОтговорИзтриване
 11. slavuncho, :)))
  Емо, няма, но пък претенденти много:)

  ОтговорИзтриване