Екопътеката

Както споменах в предишния пост, не бях минавал по рекламираната екопътека след Туристическата градина на Самоков. Причината е, че до мястото към което води има по-удобен, по-кратък и с повече възможности за направления път. Достатъчно е да последвате стените на река Искър, за да навлезете скоро място с много удобни места за почивка край реката.
Началото изглеждаше обещаващо, но очакванията ми бяха по-големи. Толкова хвалби за три нови декоративни мостчета и няколко пейки около тях, не са нищо друго, освен гола реклама, а тя не оправдава вложените от общината средства. Но нека преминем по пътеката.








След десетина минути навлязох в Лаго. Върнах се през стария мост и по-често използвания път, който обаче не е пипнат с години. Мостът е такъв откакто се помня, а винаги се намират хора, които заменят счупените дъски с клони.



Не ми се снимаше края на пътя, точно преди да се влезе в града. Причината е, че се използва от години за сметище, а полицията и общината не правят нищо, освен кампанийното почистване през няколко години. Снимах само това:


Това е Плажо. Беше открит басейн с кула за скокове и лятно време местата никога не стигаха. Така и не можа да случи със собственик и накрая го разрушиха. В района са предвидени парцели за луксозен квартал и дори са построени няколко къщи. По-голямата част от парцелите обаче логично не са продадени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар