Агенцията

Вратите се отвориха безшумно и тя плахо пристъпи вътре. Кожата и настръхна, но не можеше да определи, дали е от вълнението, дали от климатика или от тъмнината и тихата мелодия, която сякаш звучеше в главата ѝ.
Пред нея се очерта пътека от светлина, а в края ѝ ги видя. Бяха най-прекрасната двойка, която беше виждала. Младеж и девойка, слезли сякаш от корицата на някое модно списание.
Бяха безумно влюбени един в друг и това не беше роля. Личеше в очите им, в усмивките, в телата им и макар да гледаха нея, усещаше че мислите им бяха вплетени, както пръстите на ръцете.
-Добър ден!
-Добре дошла, Госпожице!
-Принцесо, ако може!- поправи ги тя и се усмихна плахо.
-Разбира се, Принцесо! Добре дошла, в Агенция „Принц за Теб“! Ние сме най-добрите в бранша и това не е само реклама. Досега за десет години, не сме имали нито една рекламация или върнат клиент. Това първия път ли Ви е?
-Да! Колебаех се много, но реших да опитам. Моя приятелка, Ви похвали.
-Не се притеснявайте! Дошли сте на точното място. Първо ще ни е нужна малко информация за вас. Общи неща, които не са прекалено лични. В листовките ни молим клиентите да подготвят информацията предварително и се надявам, че сте ги прочели.
-Да, четох ги много пъти. Ето информацията, но нима е само това.
-Да! Прекалено лесно изглежда, нали? Въз основа на тази информация, ние ще Ви предложим продукт. След това заедно, ще пипнем тук-там, за да го настроим точно за Вашите нужди. Както виждам с Вас няма да имаме проблеми. Нека започнем със Стандартен модел ПРИНЦ АВ 4321.
-Стандартен модел ли? Но, аз... В рекламата Ви пишеше, че осигурявате уникалност за всеки клиент!
-Не се заблуждавайте от името. Това е нов модел, в който сме вложили най-желаните качества въз основа на представително проучване след около милион принцеси. Модела лесно може да се променя и за да задоволи индивидуалните Ви нужди. Разбира се в определени граници, но в тях попадат 99.99987% от изискванията. Заповядайте и го разгледайте.
-Хм! Наистина е впечатляващо! Почти е идеален!
-Почти?
-Ами забелязах, че няма профил в twitter. Профилът му във Facebook също не се използва често. Да не говорим, че дори не е усмихнат на профилната снимка.
-Това се оправя лесно и сме го направили нарочно. Според изследванията, принцесите предпочитат продуктът, да не виси постоянно в социалните мрежи. Вие обаче не сте първата, която не одобрява тези настройки. Предали сме на програмистите, в следващия модел това да е променено. За този, ще коригираме нещата ръчно. Някакви други забележки?
-Ами лицето.... Тялото е като на бог, но тази бенка на лицето не е на точното място. Гласът също малко ме притеснява. Не може ли да е малко по-басов? Една идея само.
-Бенката е премахната. Ако предпочитате можем и само да я преместим. Сага да настроя и гласа. Така добре ли е? Да? Идеално!
-Знаете ли, аз не съм сигурна. Може би е това, а може би не. Може ли да помисля някой ден?
-Разбира се! Ще запазим модела, но ако можете да решите до седмица, ще е идеално. Разбирате ли, сървърите ни са претоварени и не можем да си позволим да държим информация за по-дълго време.
-Разбирам! Ще реша и ще Ви се обадя. Ами... Ами ако не го харесам? Ако искам нещо друго и различно от стандартните Ви модели?
-Може и това да се уреди. Само че, е по-скъпо. Ще форматираме един от продуктите и ще Ви осигурим програмист, с който ще започнете от нулата. Трябва да Ви предупредя обаче, че в такива случаи обикновено резултатите, не са такива, каквито се очакват. Повечето клиенти се връщат към стандартните модели и процедура.
-Да,разбирам! Споменахте нещо за форматиране? Чудя се, ако не го избера, каква ще е съдбата му?
-Не се притеснявайте! Форматирането е стандартна процедура и се прави често. Всички стари модели и проектите, които не са одобрени се форматират. Освобождаваме място за по-съвършени продукти.
-Но, не е ли жестоко?
-О, не! Та това са само файлове. Всеки продукт е само файл записан с нули и единици, докато някоя принцеса не го избере.
-Добре, ще помисля и ще се върна.
-Разбира се! Не се тревожете! Агенция „Принц за Теб“ е най-добрата и това не е само реклама. За десет години не сме имали нито една рекламация или върнат клиент. Довиждане! Ще Ви очакваме с нетърпение!
-Довиждане! Имам и един личен въпрос. Вие тук ли... Тук ли се намерихте?
-О,не!
-Ние сме някакво странно изключение!
-Срещнахме се на улицата...
-Тя беше....
-Той беше...
-После нещата....
-А после....
Вратите се отвориха безшумно и тя прекрачи навън. Слънчевите лъчи я заслепиха, а кожата ѝ настръхна, но не можеше да определи, дали е от вълнението, дали от вятъра или от смеха на двамата влюбени, който още звучеше в главата ѝ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар