Старата кула

Това е старата пожарникарска кула в Самоков. Не можах да открия от кога е на това място. Времето, когато от кулата е можело да се види целия град, е отдавна забравено. Дори тогава не е била най-високата сграда. Възможно е да е построена само за тренировки, но си признавам, че не зная.






Кулата още стои в двора на пожарната. Преди години, доколкото си спомням, я стягаха и боядисваха два пъти. Беше много отдавна, но и тогава не служеше за нищо. Всъщност понякога май я използваха за тренировки, но може би спомените ме лъжат.
Не се заблуждавайте от маркучите спуснати от нея. Кулата е опасна и просто очаква времето, когото някой ще вземе решение за събарянето ѝ.
Днес обаче още е там. Късче от едно отминало време.

4 коментара:

  1. По-скоро трябва да построим новите кули днес. Тези, които ще са интересни за хората след нас. За съжаление не виждам такива.

    ОтговорИзтриване
  2. ако не възстановите тази, не се хабете да строите нова. наследниците ви ще я оставят да падне.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напоследък правя снимки на старите къщи в града. Много от тях са разрушени или оставени да се срутят. Съдейки по това, май и изграденото днес, ще има такава съдба. Между другото, някои от новите сгради са такива недоразумения, че няма да ми е мъчно.

      Изтриване