Имало една крава

Имало едно време една крава. Тя била съвсем обикновена крава, но всъщност нещата при нея били много сложни. Хем била обикновена крава на външен вид, хем имала желания и мечти, които я превели различна от всички други крави.
Кравата имала много мечти, но най-голямата била да бъде оцветена в крещящ екзотичен цвят и да се снима в реклама за шоколади. Кравата не обичала шоколад, а и шоколадите не се нуждаели от нея по простата причина, че за производството им се използвало не мляко, а сухи заместители. Само че, това нямало значение, защото кравата имала мечта и била готова на всичко, за да я осъществи.
Като първа стъпка кравата решила да се оцвети и да се погрижи за външния си вид. Влязла в първия салон за красота, който се изпречил на пътя ѝ, но се оказало, че услугите, които предлага салонът, нямат нищо общо с красотата. Поне не в смисъла, в който си представяла нещата кравата.
Вторият салон за красота се оказал точното място, но когато кравата влязла вътре всички настръхнали.
-О, как миришеш!- изревали козметичките. -Що за крава си ти, щом не използваш Malizia?
-Аз съм най-обикновена крава. Не сте ли виждали крава в живота си. Кравите не използват Malizia, но щом съм тук това може да се промени. Искам пълна промяна и си плащам за това. Когато приключите искам да приличам на оная крава от рекламата, но да съм различна и по-секси от нея.
Козметичките се спогледали, въздъхнали и се заели с работа. Все пак кравата била по-приятна от някои от редовните им клиентки.
-Отлична работа!- похвалила ги кравата след като приключили.- Сега няма как да не ме поканят за някоя готина реклама.
-Не, че ни влиза в работата, но няма начин!- засмели се козметичките.- Причината не е, че си крава. Просто нямаш импресарио, който да те вкара в леглото си и в бизнеса.
Кравата се замислила и разбрала, че са прави. Попитала за кантората на най-близкия импресарио и с бодра стъпка се запътила към нея.
Импресариото бил болен. Кашлял и кихал, а главата му искала да се пръсне. Гледал в една точка на тавана и не обърнал внимание на кравата.
-Разбирам!- опитала се да завърже разговор кравата.- И аз имах същите проблеми. Какво ли не опитвах, но без резултат, докато лекарят не ми предписа...
-Я, стига глупости!- изръмжал импресариото. - За махмурлук няма лекарство, а лекарите са готови да ти предпишат и сода каустик, ако взимат процент от това. Какво искаш?
-Искам да се снимам....
-Грешка! Първо трябва да поискаш да стана твой импресарио.
-Добре! - съгласила се кравата.- Искам да станете мой импресарио и да се снимам в реклама по телевизията, като онази известната крава.
-Трудна работа!- въздъхнал импресариото.- Такива реклами се снимат рядко. Мога да ти уредя снимки за нещо по- практично, например космодиск.
-Не искам! Не ме боли гърба.
-А мен ме боли.- намръщил се импресариото.- Нося три космодиска, но ме боли. Даже болката започна да се качва нагоре и сега и врата ме боли. Но, аз работя по желание на клиентите. Щом не искаш това, ще измисля друго. Предполагам, реклама на луканка също няма да е по вкуса ти.
-Е за луканката те утепах още сега!- възмутила се кравата.
-Добре де! Какво ще кажеш за един билборд с реклама на д-р Енчев?
-Ами няма да се получи.- изчерви се кравата.- Родена съм твърде красива, за да имам нужда от пластична хирургия. Всичко по мен си е естествено!
-Труден клиент си! Все пък ще измисля нещо. Обади се другата седмица и ще съм готов със списък от подходящи за теб реклами. Просто избираш в коя и снимаме. Сами че, трябва да те предупредя за нещо.
-Трудностите нямат значение! Готова съм на всичко, за да участвам в реклама.
-Не е до трудностите. Проблемът е финансов. За да излъчат рекламата с теб, трябва да платиш някой лев.
-Че защо аз да плащам? Мислех, че на мен трябва да платят.
-Така е, но рекламния пазар е труден. Всичко се командва от една фирма. Тя определя какво, къде и как ще се покаже. Тя определя и цените, а като платя всичко, печалбата ми ще е нула. Затова си искам моя хонорар предварително.
-Няма да стане!- възмутила се кравата.- Каква ще е моята печалба от цялата работа?
-Ами ще станеш известна. Хората ще те спират по улиците, ще те сочат с пръст и ще ти искат автограф. Млякото ти ще стане търсен продукт и ще те доят всеки ден, за да задоволиш търсенето.
-Мен и сега ме доят всеки ден. Да не мислиш, че това ми е приятно?
-Е, това ще го пропуснем. Все пък остава рекламата, а известна ли си, ще намерим начин да осребрим славата. Ставаш VIP персона.
-VIP ли? С една реклама? Толкаво ли е лесно?
-Разбира се!- засмял се импресариото.- Много от VIP-овете и това не са направили. Известни са единствено, защото са известни.
-Хм! VIP казваш? Значи може да се ключа във VIP Brother?
-Разбира се! Дори имаш шансове да спечелиш. Единственият проблем е, че имаш някакъв интелект и ще се набиваш в очи. Ще трябва да ти направим лоботомия, но не се безпокой. След това няма да усещаш нищо, а няма да смогваме с поканите за участие. Дори може да се снимаш и в реклама за шоколади. Става нали?
-Става!
-Значи до другата седмица. Тогава ще съм готов с предложенията, а ще подпишем и договора.

Имало едно време една крава....

3 коментара:

  1. :-D Не е една. А и почти никоя няма нужда от лоботомия.

    ОтговорИзтриване
  2. Да, наистина де да беше само една крава...

    ОтговорИзтриване
  3. Всъщност бъркате :). Това е последната истинска крава, останала в България. Другите са минали вече през кланниците.

    ОтговорИзтриване