Малка промяна

Миналата неделя направих малка промяна в дизайна тук. Надявам се да не сте го усетили, защото точно това желаех. При последната промяна, през миналата година се бях зарекъл да напиша сам новия код. На практика през тази година промених почти всичко, но все пак основата, от която започнах си има автор, а нямам достатъчно знания да започна от нулата.
Стария шаблон, ме задоволяваше, но от няколко месеца се заглеждам в представените в Blogger, в Инструменти за Дизайн. Когато се появи тази възможност, бях критично настроен, защото блоговете започнаха да изглеждат еднотипно. Освен това повечето хора се втурнаха да използват тежките фонови изображения, което бави зареждането.
При малко повече въображение обаче, с този инструмент може да се създаде напълно уникален, лек и приятен за окото вид. За около десет минути, успях да създам , копие на стария си шаблон. Промених само две неща, през редактиране на HTML кода. Разширих полето със 100рх, и добавих външната синя рамка.
Предполагам, че с времето ще пипна още няколко дребни неща, но съм доволен от резултата.
Опитайте и вие. Вместо да търсите шаблон точно по ваш вкус в специализираните сайтове, направете си го сами за няколко минути. Така поне ще знаете, че в шаблона ви не са наблъскани цял куп излишни, или дори вредни неща. На практика може да се направи всичко, да се види предварително, а докато не запазите промените, стария ви шаблон ще е запазен.

1 коментар:

  1. Да, не се усеща голяма разлика, но се е получило добре. Не мислиш ли, че някой шрифтове са твърде едри?

    Все пак друго си е да си напише човек един дизайн, по негово усмотрение. В повечето случай ще отнеме много време, но зависи какво иска да получи като краен ефект. Инструмента за редактиране на шаблоните не мисля, че дава голяма свобода, особено ако се ползва много допълнителен код за джаджи... Но все пак е добро решение за бърз и семпъл дизайн.

    ОтговорИзтриване